Mannenteam van AV NOP naar promotiewedstrijd

De heren van AVNOP. AVNOP

Emmeloord - De derde en laatste competitiewedstrijd voor de heren van AVNOP vond zaterdag plaats. Zowel qua prestaties als qua organisatie was het een fantastische dag voor de club.
Het mannenteam van AV NOP kwam uit in de derde divisie, maar hoopt dit jaar te promoveren naar de tweede divisie. Om hier kans op te maken moesten zij na drie wedstrijden landelijk in de top 7 staan van de 84 teams, en dat is gelukt. In september komen zij nogmaals in actie waarbij ze goede kans maken op promotie naar de tweede divisie. 
 
De dag begon met verspringen door Roel van Maanen en Hugo van den Berg, waarbij Hugo derde werd met 6,25 meter. Julian Jansen werd enkel op het hoogspringen ingezet vanwege een lichte blessure. Ondanks dat hij niet in topvorm was, sprong hij over de 1,95 meter waarmee hij zijn PR evenaarde. 

Naast het verspringen pakte Hugo de punten op de 100 meter en 200 meter sprint. De 400 meter werd gedaan door Laurens Olgers en Robin Boersma, waarbij Robin de punten pakte met een tijd van 52.04. Daarvoor had Robin al een geweldige 110 meter horden gelopen in een tijd van 15.16 seconden, hij pakte de overwinning met ruim een seconde voorsprong. 
 
Dennis Veltman en Arnout Hoogeveen kwamen in actie bij kogelstoten en het kogelslingeren. Bij het kogelslingeren verbrak Dennis het clubrecord, echter werd die een uur later veroverd door Arnout met een afstand van 31,53 meter. Daarnaast eindigde Arnout op een derde plaats bij het kogelstoten, met een afstand van 12.16 meter (PR).
 
De 800 meter werd gelopen door Jonatan Venema en Jeroen Vels in respectievelijk 2:11 en 2:18 minuten. Later op de dag liep Jeroen ook nog de 4x400 meter estafette samen met Robin Boersma, Niek ter Haar en Romke Wielstra. De 5.000 meter werd wederom gelopen door Tjeerd Popkema. Met een tijd van 16:55 minuten was hij zeer tevreden. 
 
Na drie wedstrijden heeft het team een derde plaats behaald in het eindklassement. In september gaan zij met 11 andere teams de strijd aan, waarbij de beste vijf door gaan naar de tweede divisie. Ploegleider Dennis Veltman is trots op deze teamprestatie en heeft veel vertrouwen in de promotiewedstrijd. 

Nieuws

menu