Negenhonderd leden tellende Golfclub Emmeloord is corona goed doorgekomen

Golfclub Emmeloord is de coronatijd goed doorgekomen.

Golfclub Emmeloord is de coronatijd goed doorgekomen. Foto Pixabay.nl

Emmeloord - Corona heeft een positieve invloed gehad op het ledental van de Golfclub Emmeloord, laat het bestuur van de club weten. De vereniging telt momenteel negenhonderd leden, van wie ongeveer zevenhonderd met speelrecht.

De andere tweehonderd zijn jeugdleden en leden die regelmatig een greenfee (bijdrage voor een rondje golf) betalen. Corona heeft wel invloed gehad op de club als het gaat om de inkomsten van het clubhuis, maar de club hoefde de contributie voor de leden niet te verhogen en nam de tijd voor aanpassingen aan de baan.

Baanrenovatie

Door fouten bij de aanleg was de baan van Golfclub Emmeloord aan de Casteleynsweg tot een paar jaar geleden een van de natste van heel Nederland en daardoor vaak onbespeelbaar. Nu is de baan, voor een groot deel prachtig gelegen op een terp, een van de best ontwaterde banen van het land. Mede dankzij de inspanningen van de gemeente Noodoostpolder en de greenkeepers van de club. De baan oogt goed door een grassoort, die snel een mooie mat geeft en is bovendien speeltechnisch van uitmuntende kwaliteit, stelt de club.

Ledenwerfactie

Golfclub Emmeloord wil graag dat meer mensen kennis maken met de mooie sport en prachtige accommodatie. Daarom heeft ze van 1 mei tot 1 augustus 2022 weer een ledenwerfactie. Geïnteresseerden kunnen tegen een voordelige prijs kennismaken met de golfsport op de mooie baan in Emmeloord. Op de site staat meer informatie.