Nugter: ‘Ik ga nog één serieuze gooi doen naar de Spelen’

Corinne Nugter wil naar de Olympische Spelen in Parijs Pim van der Maden

Emmeloord - Door aanhoudend blessureleed kan de nu weer fitte discuswerpster Corinne Nugter (29) geen gebruik meer maken van de faciliteiten van de atletiekbond op Papendal. Maar ze is nog niet klaar met haar topsportleven. Via een eigen route probeert ze haar droom alsnog uit te laten komen: meedoen aan de Olympische Spelen van Parijs in 2024!

In 2018 zag het er voor Corinne, geboren en getogen in Emmeloord, sportief nog zonnig uit. Met een persoonlijk record van zestig meter en twee centimeter behoorde ze tot de top 32 van de wereld. Daarmee zou ze naar de Spelen in Tokyo mogen. Maar in 2019 begon het frustrerende blessureleed. Een stukje bot van haar elleboog schoot los. Om een lang verhaal kort te maken: na twee operaties raakte ‘Tokyo’ definitief uit beeld.

De afgelopen zomer benutte Corinne om eens goed na te denken over haar toekomst. De mogelijkheid om in het programma van de atletiekbond te trainen is er niet meer. Haar uren bij werkgever Sportbedrijf Arnhem mocht ze uitbreiden, zodat ze een financiële basis heeft voor haar levensonderhoud. Uiteindelijk bleek deze zomer dat het topsportvuur nog niet is gedoofd. ‘Mijn discusverhaal is nog niet af’, stelt Corinne beslist. ‘Ik ga nog één serieuze gooi doen naar de Spelen’, stelt ze met gevoel voor metaforen.

Een nieuwe route

Het halen van ‘Parijs’ moet via een zelf uitgestippelde route. Ze heeft personal trainers gevonden, met ervaring in de topsport, die haar fysiek gaan begeleiden. ‘Mijn elleboog levert geen problemen meer op, maar mijn fysieke fundering moet breder worden dan die de afgelopen jaren was’, geeft Corinne aan.

De band van Corinne met de Noordoostpolder is nog sterk. Haar familie woont hier, ze is nog lid van AV NOP en ambassadeur van de Stichting Sportverkiezingen. De individuele route naar Parijs is kostbaar. Gelukkig heeft Corinne een aantal ondernemers uit de polder die haar ondersteunen. Daarmee probeert ze het financiële plaatje kloppend te maken. De discuswerpster doet graag iets terug voor haar sponsors en de Noordoostpolder. Wellicht kan ze, met haar ervaring in Arnhem, iets doen om de jeugd van de polder meer in beweging te krijgen.

Huib van der Wal

Nieuws

Meest gelezen