Olaf van Campen en Harry Feenstra uit Emmeloord mogen zich Frysman noemen na geslaagde triatlon

Olaf van Campen en Harry Feenstra mogen zich Frysman noemen Eigen foto

Oudemirdum - Olaf van Campen en Harry Feenstra uit Emmeloord hebben zaterdag de triatlon Frysman met start en finish in Oudemirdum volbracht en mogen zich nu Frysman noemen.

Olaf van Campen finishte na 11 uur, 22 minuten en 6 seconden. Trainingsmaatje Harry Feenstra volgde hem na 50 minuten. En dat na 3,8 kilometer zwemmen in het IJsselmeer, 180 kilometer fietsen door het Zuidwest Friesland en tot slot nog de hele marathon lopen. ‘Onvoorstelbaar’, zegt Harry Feenstra, na zijn eerste echte triatlon, ‘wat een heerlijk gevoel, nu weet ik waarom ik het allemaal gedaan heb’

Na de vele trainingsuren en de juiste afstemming tussen arbeid en rust en de verdeling in trainingsuren over de drie disciplines, zwemmen, fietsen en hardlopen. Van Campen en Feenstra kennen elkaar al vele jaren, en trainen veel samen. Bekend daarbij zijn de uren in het Bosbad, waar zij met andere triatleten, de groep “Baan-3-ers” vormen.

‘Wat ging het voorspoedig bij het zwemmen, een bijzondere ervaring dat te doen in het IJsselmeer, het fietsen en de eerste kilometers van de marathon. Ik zat helemaal op het tijdschema dat ik vooraf gepland had’, zegt Olaf van Campen. ‘Maar na 30 kilometer hardlopen kwam de bekende man met de hamer. De aanmoedigen door mijn suppoters hielpen me er toen zeker doorheen.’

Voor van Campen betekent het nu dat hij, na de triatlon van Almere, twee van de Triple Dutch triatlons achter zijn naam heeft staan. Voorlopig moet hij nog niet denken aan de derde, de Gerleman.

Nieuws

menu