OldStars volleybal van start in Emmeloord

OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. Foto: Nationaal Ouderenfonds

Alle 55-plussers uit de Noordoostpolder en omstreken zijn op zaterdag 3 december welkom in de Bosbadhal in Emmeloord bij volleybalvereniging Vovem’90 om gratis kennis te maken met OldStars volleybal.

OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staat ontmoeting en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 3 december (van 9.45 tot 12.00 uur) kan via e-mail: oldstars@vovem.nl.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met de Nederlandse Volleybalbond in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Volleybal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Deelname aan de kick-off is gratis.

Programma kick-off

Het programma voor de kick-off op 3 december:

09.45 uur inloop in de Bosbadhal in Emmeloord

10.00 uur welkomstwoord

10.15 uur start training met warming-up

11.30 uur napraten met een lunch

Na de kick-off zijn er wekelijks trainingen op zaterdag van 10.15 tot 11.30 uur bij Vovem’90 in de Bosbadhal.

OldStars voor alle ouderen

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Nieuws

menu