Pikeur Danny Brouwer uit Bant opgelucht na nipte zege op drafbaan in Wolvega

Danny Brouwer hier met Winnetou op weg naar de zege op de drafbaan in Wolvega. Foto archief Trotr Media

Wolvega - Pikeur Danny Brouwer uit Bant was zaterdag op de drafbaan van Wolvega opgelucht na de overwinning van Flag de Marions. De ruin wankelde op de finish, maar hield de draf er nog net onder.

De combinatie uit Bant nam halverwege de race de leiding over en leek op rozen te zitten. De laatste meters waren echter zwaar. ,,Hij is niet zo eenvoudig te sturen. Gelukkig is deze zege binnen”, zei Brouwer. ,,Flag de Marions is een heel groot paard en verzuurt op het eind soms. Als jonge trainer moet ik leren om met zulke paarden om te gaan.”

Voor de stal van Jeroen Engwerda was er een dubbelslag. Johan van der Wal opende de score met Cubalibre Ferm en Engwerda reed de voor hem debuterende It’s deTillard naar de bloemen. De hengst achterhaalde in de slotmeters Hamilton d’Arc en Chiel Wildhagen. ,,De bochten zijn het probleem voor mijn draver, maar vandaag ging dat goed”, zei Engwerda.

Minnema

Dennis Minnema uit de Noordoostpolder was de sterkste met Lion’s Wish. Het winnende slotakkoord van de lunchmeeting kwam op naam van Miss Red Lady en Age Posthumus.

Nieuws

menu