SCE veld op koers voor historische promotie

Jelle Zaal geeft een voorzet, die niets oplevert. Foto: Harry de Ridder

Het ging niet vanzelf, het voetbal was niet zo best: zal allemaal wel, maar SC Emmeloord pakte wel drie punten tegen laagvlieger Pesse (3-2) en staat met nog zeven wedstrijden te gaan nog steeds op de eerste plaats in de 2e klasse J. Een historische promotie lonkt. ‘Het vertrouwen is groot’, zei Wiebe Koopmans.

De gelegenheidsaanvoerder (de nummers één en twee waren niet van de partij) gaf aan dat de titel al in de hoofden van de Emmeloorders zit sinds de winterstop. ‘We zijn goed op weg, ik schat de kans op een kampioenschap op 75 procent.’ Slechte wedstrijden winnen kenmerkt een kampioen. Daarom is het geloof in de titel en promotie naar de eerste klasse, voor het eerst in het 79-jarige bestaan van de club, alleen maar toegenomen. Marc Loosman was de man van de wedstrijd met twee goals. Daan Zuidberg scoorde ook voor de thuisclub.

Dalen, LSC 1890 en EMMS zijn de grootste uitdagers van SC Emmeloord. Deze vier clubs staan heel dicht bij elkaar. Sportclub heeft een punt voorsprong op Dalen, dat een maand geleden nipt te sterk was voor de koploper. Opvallend feitje: de Emmeloorders speelden het hele seizoen (15 wedstrijden) nog niet één keer gelijk. Tegenover elf keer winst vertoont de balans vier nederlagen. Pas de laatste twee wedstrijden treft de lijstaanvoerder een opponent uit de top vijf. Op 14 mei komt Oldeholtpade op bezoek. Een week later is de klapper op de laatste competitiedag: LSC 1890 – SC Emmeloord.

Geluk van een kampioen

De komende vijf wedstrijden dus louter tegenstanders uit het rechterrijtje voor de te kloppen club uit 2J. Niet dat die wedstrijden allemaal eitjes zijn (zie de wedstrijd tegen Pesse), maar ondertussen heeft de concurrentie het wel wat zwaarder. Zoals het er nu naar uitziet valt de beslissing pas in de laatste twee competitieronden. Op 14 mei staat ook de topper Dalen – LSC 1890 op het programma. Wil SC Emmeloord de ranglijst blijven aanvoeren, zal het wel beter moeten presteren dan tegen Pesse. ‘We hadden het geluk van een kampioen’, vond Wiebe Koopmans.

Als SC Emmeloord promoveert, moet de club het in de eerste klasse zonder topscorer Wouter van der Velden doen. De 23-jarige aanvaller verkast naar buurman Flevo Boys. ‘SC Emmeloord is een mooie club, dus ik heb lang getwijfeld toen Flevo Boys mij benaderde. Ik vind het een mooie stap en daarom heb ik besloten de uitdaging aan te gaan.’ Van der Velden vond het optreden tegen Pesse niet goed. ‘Veel lange ballen, er zat vaak geen idee achter, geen creativiteit. Maar ja, als je dit soort wedstrijden wint, doe je het wel goed.’

Nieuws

menu