Skateparktour Own the Spot krijgt navolging buiten Flevoland

Own the Spot in 2019. Foto: Archief Fotostudio Wierd

Skateparktour Own the Spot krijgt navolging buiten Flevoland. Verschillende partijen van buiten de provincie hebben de intentie een eigen skatepark tour te organiseren. Sportservice Flevoland, drijvende kracht achter Own the Spot, vindt dat een grote eer.

De skateparktour voor skateboarders, inliners, BMX’ers en steppers ging dit jaar van start in Zeewolde. Tussen de start en de finale in Almere deed de tour Swifterbant, Emmeloord, Lelystad en Urk aan.

Meer ruimte

Het eerste event vond plaats op 17 juni, terwijl de finale pas in september was. Voorgaande jaren volgden de events elkaar sneller op. Het was een bewuste keus om tussen de events meer ruime te creëren. Daardoor kon er makkelijker geschoven worden als een event, door bijvoorbeeld slecht weer, niet door kon gaan. Gelukkig was het weer Own the Spot dit jaar goed gezind en kon elk event op de geplande datum plaatsvinden.

Niet onopgemerkt

Het succes van Own the Spot bleef niet onopgemerkt. Verschillende partijen van buiten Flevoland benaderden Sportservice Flevoland en lieten weten ook een skatepark tour op poten te willen zetten. Daaraan gekoppeld de vraag of Sportservice Flevoland bereid is mee te denken. ‘Een grote eer voor de organisatie, die graag meedenkt en adviseert over het ontwikkelen van een skateparktour in een andere provincie,’ aldus de Flevolandse organisatie.

Nieuws

menu