Twaalfdorpenloop komt in actie voor het goede doel

Er is meer dan voldoende ruimte voor teams om zich in te schrijven voor de traditionele Twaalfdorpenloop, dit jaar op zaterdag 1 april. Eigen foto

AV NOP, organisator van de Twaalfdorpenloop, komt in het jubileumjaar in actie voor het goede doel. Deelnemers aan de traditionele estafetteloop kunnen door een donatie bijdragen aan het goede werk van het Roparunteam Flevoland en het Toon Hermans Huis in Emmeloord, die zich inzetten voor (ex)-kankerpatiënten.

Roparunteam Flevoland organiseert vele activiteiten, waaronder de Flevorun op 22 april, om geld op te halen voor bijvoorbeeld een inloophuis of vakantie voor mensen met kanker en hun familieleden. Het Toon Hermans Huis in Emmeloord is zo’n inloophuis, dat (ex)-kankerpatiënten de gelegenheid biedt ervaringen te delen om zo nieuwe energie op te doen. De estafetteteams krijgen de vraag van de organisatie om boven op het inschrijfgeld extra geld te doneren. Delegaties van beide organisaties zijn bij de finish aanwezig om de opbrengst in ontvangst te nemen.

Dubbele aantal

Zaterdag 1 april is de Twaalfdorpenloop. AV NOP wordt dit jaar 60 en hoopt op een feestelijk grote deelname aan de estafetteloop langs alle dorpen in de Noordoostpolder en Urk. Tot nu doe loopt het nog niet storm. Zo’n dertig teams hebben zich ingeschreven. De organisatie gaat voor het dubbele aantal. Dat zou betekenen, dat op 1 april meer dan 700 atleten aan de start op de Bosbaan staan. Een mooi aantal, zeker met het oog op de goede doelen: hoe meer deelnemers, hoe groter de kans op een groot bedrag.

Dag van gezelligheid

Voor de meeste deelnemers is de Twaalfdorpenloop een dag van gezelligheid. De hardlopers leveren een serieuze inspanning, maar winst of een hoge klassering is voor het overgrote deel geen prioriteit. De winnaar staat meestal bij voorbaat vast: Hardloopbegeleidingopmaat, dat onder leiding staat van Tjeerd Popkema. De gedoodverfde winnaar heeft Bas Hollegien in de gelederen. Hollegien verbeterde in Sevilla onlangs het clubrecord op de marathon. Elke deelnemer krijgt een herinnering in de vorm van een blauwe sporthanddoek met het speciale jubileumlogo.

Opgave voor Twaalfdorpenloop: mail naar lac@avnop.nl. Zie ook www.avnop.nl .

Nieuws

menu