Uitgesteld jubileum Rijvereniging Noordoostpolder

Rijvereniging Noordoostpolder houdt zaterdag een grote showmiddag, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Eigen foto

Rijvereniging Noordoostpolder viert zaterdag 19 november het 70-jarig jubileum met een showmiddag, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Het jubileumfeest stond voor 2021 op het programma, maar toen gooide corona roet in het eten.

De hippische club uit Emmeloord is opgericht op 21 oktober 1951. Dik zeventig jaar later is de rijhal van de Balansruiters aan de Sportlaan op komende zaterdag het decor van een grote show, waaraan de achtkoppige feestcommissie maandenlang heeft gesleuteld. ‘Het wordt spectaculair’, zegt Ria Tuinenga, die al meer dan vijftig jaar lid is van de jubilerende vereniging en zitting heeft in de feestcommissie. Volgens Tuinenga is de showmiddag een mooie kans om kennis te maken met de rijvereniging, die de dag ’s avonds afsluit met een etentje voor clubleden in de kantine van Manege Emmelerbos.

Activiteiten jubileumfeest

Marleen Remijn, medeorganisator van het jubileumfeest, somt de activiteiten op: een verkleedparade van jeugdruiters, carrousel rijden, een kür op muziek, een springshow, pas de deux, rassenparade en een show door film- en televisiepaarden van Media Horses International. Aan de zijkant van de rijhal van de Balansruiters komt een podium te staan, waar vandaan toeschouwers de show kunnen volgen. En je kunt de verrichtingen van de paarden en hun berijders volgen vanuit de kantine.

Nog maar twee jaar geleden telde Rijvereniging Noordoostpolder slechts één groepje ponyruiters. Nu zijn er vier groepen van in totaal twintig ruiters. ‘Fantastisch dat de club zo opbloeit’, vindt Ria Tuinenga, die door de jaren heen veel mensen heeft leren kennen bij de club. Allemaal mensen die volgens Marleen Remijn dezelfde passie delen. Wat ook lekker loopt, is de samenwerking met de verhuurders. Rijvereniging Noordoostpolder heeft zelf geen paardenfaciliteiten in bezit. De vereniging huurt de rijhal van de Balansruiters en maakt gebruik van de kantine van Manege Emmelerbos.

Showmiddag RV NOP, 14.00 tot 16.30 uur, zaterdag 19 november.

Zie ook www.rvnop.nl en Facebook .

Nieuws

menu