Vrouwen AV NOP blijven in 1e divisie

Emmeloord - De vrouwen van AV NOP, afgelopen jaar gepromoveerd naar de 1e divisie, komen ook in 2020 uit op het een na hoogste nationale niveau. ‘Dit niveau voelt goed’, vindt Marleen Loman.

De atlete uit Tollebeek is een van de vaste waarden in het team, dat vorig jaar promoveerde naar de 1e divisie en werd verkozen tot Sportploeg van het Jaar in deNoordoostpolder. Over een reeks van drie wedstrijden in Groningen, Alphen aan den Rijn en, afgelopen zondag, Breda bewees AV NOP het niveau goed aan te kunnen. In een veld van twaalf clubs eindigde AV NOP op de zevende plaats. ‘We hebben eruit gehaald wat erin zat’, concludeert Loman.

AV NOP moest in Breda nog wel aan de bak, omdat veel clubs elkaar weinig ontliepen. De onderste vier ploegen moeten in een extra wedstrijd proberen degradatie te ontlopen. Doel in Breda was dat ‘toetje’ te ontlopen. Loman: ‘We hebben handhaving afgedwongen door op een constant niveau te presteren. Veel meer zat er niet in.’ Vooral Manon Schoop en Rianne Beuling bezorgden hun team zondag veel punten.

Nieuwe aanwas

Om de continuiteit te waarborgen doen ook junioren mee. Zo was zondag Esmee van de Guchte van de partij. Zij kwam uit op de onderdelen kogelstoten en kogelslingeren. Loman: ‘Ons team blijft intact, maar je moet wel zorgen voor nieuwe aanwas. Daarom betrekken we de junioren erbij, soms ook om blessures op te vangen.’ Marleen Loman, Janneke Bruintjes en trainer Jaap Vlaming bepalen wie van de tien à twaalf atletes op welke onderdelen (maximaal drie) starten.

Volgens Marleen Loman zit er nog rek in de prestaties van het vrouwenteam van AV NOP, maar ze is voorzichtig over de kansen van het team op promotie naar de eredivisie. ‘Als we het huidige team bij elkaar kunnen houden, zou het kunnen lukken in de komende jaren. Maar dan moeten we individueel nog wat harder trainen en dan moet ook alles lukken, moeten we alleen goede dagen hebben. Ik sluit het in ieder geval niet uit.’

Voorlopig bevalt de plek in de 1e divisie prima. ‘We horen thuis op dit niveau’, meent Loman. ‘En we hebben het samen heel gezellig. We zijn een mooi visitekaartje voor de club.’

Harry de Ridder

Nieuws

Meest gelezen

menu