Zestig deelnemers fietsen bij Omloop van Ens om een perenboom

Deelnemers van de Omloop van Ens onderweg. Foto Johan Knoppert Fotografie

Ens - Na twee jaren zonder Omloop van Ens, was het donderdagavond 16 juni dan eindelijk weer zover, de door FTC Marknesse georganiseerde Omloop van Ens. Ruim zestig renners streden voor de eer op het ruim 6 km lange parcours bij Ens, verdeeld over de A- en de B klasse.

De omstandigheden waren prachtig, lekkere temperatuur en weinig wind. Misschien wel te weinig wind zullen een aantal renners hebben gedacht. Het begon overigens met de nodige stress voor de organisatie bij de inschrijving in het Wapen van Ens. Het aan de praat krijgen van de laptops liep niet bepaald vlot dit keer en er werd overgegaan op het ambachtelijke handwerk, pen en papier dus.

Na de gebruikelijke fotoshoot door Romagna van de voorste renners, klonken de verlossende startschoten. De snelheden zaten er goed in. De voorste renners van de pelotons trokken met regelmaat verbeten gezichten. De renners achterin het peloton zaten daar op hun gemak te genieten van het werk voor hun.

Perenboom

Terwijl de renners hun rondjes aflegden, werd de sfeer bij de start/finish steeds beter. De muziek werd opzwepender, de stamtafel werd geïnstalleerd en ter verhoging van de feestvreugde voorzien van een krat bier. Over de uitslagen kunnen we kort zijn. De besten hebben gewonnen en mochten het podium betreden. Daar werden ze voorzien van een op te kweken perenboom. Nu maar hopen dat het kweken van de fruitboom ze net zo goed afgaat als het fietsen.

Nieuws

menu