Zwemmer Sven Casper Hageman uit Marknesse in de prijzen bij minioren jaargangfinales in Leiden

Sven Casper Hageman uit Marknesse. Foto Gaynor Critchell

Marknesse - Sven Casper Hageman uit Marknesse, zwemmend voor Deltasteur in Kampen/IJsselmuiden, won dit weekeinde vier medailles bij de oudste categorie van 12-jarigen, bij de landelijke minioren jaargangfinales in Leiden.

Sven Casper verbeterde al zijn persoonlijke records. Hij pakte tweemaal brons, op de 100 meter wisselslag en 400 meter vrije slag en zilver op de 100 meter vrije slag. Daarnaast haalde hij zilver op de 50 meter vrije slag, maar tikte in dezelfde tijd als de winnaar aan. Helaas werd hij aangewezen als tweede, maar toch zilver met een gouden randje!

Sven Casper begon ooit bij de Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub, waar zijn vader hoofdtrainer was. Hij zwom daarna een paar jaar in Emmeloord en maakte dit seizoen de overstap naar Deltasteur in Kampen. Daarnaast is zijn moeder actief als official bij wedstrijden. Dit seizoen staan er nog drie belangrijke wedstrijden op het programma: een internationale wedstrijd in Duitsland, de Overijsselse minioren finales en de finale van de minioren club meet in Maastricht.

Nieuws

menu