Bloeitijd van visserij in Vollenhove in Stadsmuseum Vollenhove. Invloed van Schokkercultuur beter in beeld gebracht.

De haven van Vollenhove.

De haven van Vollenhove. Beeldbank Stadsmuseum Vollenhove

Vollenhove - Het Stadsmuseum in Vollenhove aan de Bisschopstraat 36, dat zaterdag weer open gaat voor publiek, heeft de exposities vernieuwd.

Enkele ruimtes zijn opnieuw ingericht, waardoor er een beter beeld wordt gegeven van de bloeitijd van de visserij in Vollenhove - met extra aandacht voor de kledij en sieraden van de Schokkers die, toen ze in 1859 Schokland moesten verlaten, naar Vollenhove trokken en de visserij een ‘boost’ gaven. Wisselend wordt er in ‘Beeld en Geluid’ ook een expositie ingericht door plaatselijke verenigingen. Als eerste het Visserskoor.

Het Vollenhoofsch Visserskoor is opgericht in mei 1994 en bestaat uit een groep enthousiaste zangers en muzikanten. Het koor brengt prachtige Nederlandstalige zeemansliederen ten gehore en treedt regelmatig op tijdens dorpsfeesten, havendagen en op talloze andere gelegenheden. Ze worden muzikaal begeleid door accordeons, gitaar en drums.

Lezingen in april

Door corona moesten de vorig jaar geplande lezingen uitgesteld worden. De lezingen in april zijn: donderdag 14 april; “Weten wa’j zegt”. Oud-Vollenhovenaar dr. Harrie Scholtmeijer vertelt over de geschiedenis van streektaal. Woensdag 20 april; “Vollenhove in oude foto’s” door Henk van Heerde en donderdag 21 april; “Stadsboerderijen in Vollenhove”, eveneens door Henk van Heerde.

Entree is steeds 5 euro en aanmelden is verplicht! Dit kan via reserveringen@chcvollenhove.nl of telefonisch tijdens openingstijden. Tel.nr: 244413

Het museum is geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Maandag open van 10.00 uur tot 14.00 uur.

www.chcvollenhove.nl