De Flevolandse natuur ontdekken tijdens de Week van het Landschap

Het misthoorngebouwtje op Schokland. Jasper Pluim

Regio - Dit najaar staat de herfstvakantie, zaterdag 16 tot en met zondag 24 oktober, in het teken van de Week van het Landschap. Voor Flevolanders hèt moment om de natuur dichtbij huis te ontdekken tijdens mooie wandel- en fietsroutes, excursies, speurtochten voor kinderen en allerlei andere activiteiten.

Elke provincie heeft een eigen landschap dat zich inzet voor natuur en landschap. In Flevoland is dit Het Flevo-landschap. Met de organisatie van diverse activiteiten in verschillende natuurgebieden door Flevoland wil de stichting Flevolanders laten ontdekken hoe veelzijdig hun provincie is. Van moeras tot heide, van oer- tot loofbossen en van vogelgebieden tot historische plekken. Flevoland heeft het allemaal.

Historische wandeling

Zaterdag 16 oktober start de Week van het Landschap met een historische wandeling over voormalig eiland Schokland. Tijdens een boeiende wandeling leert men van alles over dit bijzondere plekje in Flevoland. Op woensdag 20 oktober kunnen kinderen met een gids mee op pad op zoek naar deze paddenstoelen in het Schokkerbos.

[De tekst gaat verder na de foto]

Beverexcursie in het Wilgenbos

In het Wilgenbos in Almere staat een dier centraal, namelijk de bever. In dit oerbos wordt een beverexcursie gehouden op vrijdag 22 oktober. De Week van het Landschap wordt uiteraard ook gevierd in Natuurpark Lelystad. Op zondagen 17 en 24 oktober kan men het park verkennen tijdens een rondrit met de elektrische wagen. Kaartjes zijn op de dag zelf verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. Informatie over alle activiteiten zijn te vinden op  www.flevo-landschap.nl/weekvanhetlandschap .

Gratis wandel- en fietsroutes

Speciaal voor de Week van het Landschap heeft Het Flevo-landschap vijf prachtige routes gebundeld. Het bevat een wandelroute door Natuurpark en over Schokland, een oerbosroute door het Wilgenbos en fietsroutes over de Grote Trap en langs de Lepelaarplassen. Tijdens de herfstvakantie is deze uitgave gratis te downloaden op  www.flevo-landschap.nl/weekvanhetlandschap .

Nieuws

Meest gelezen