Festival Luier is verrassend

Het tweede Luierfestival vindt zaterdag 20 juli plaats. Vakantiepark Eigen Wijze

Bant - Na het succes van vorig jaar vindt zaterdag 20 juli voor de tweede keer het kinderfestival Luier plaats. Het festival voor kinderen tot en met 12 jaar, dat plaatsvindt op Vakantiepark Eigen Wijze, kent verrassende acts en activiteiten.

De organisatie is in handen van Kraamzorgbureau Monique Boer en Vakantiepark Eigen Wijze.

De eerste editie trok, onder prachtige weersomstandigheden, zo’n zevenhonderd bezoekers. Enkele items die terugkeren zijn de silent disco, optredens, foodtrucks en ponyrijden. Er zijn echter ook veel nieuwe en verrassende activiteiten.

Slaapcoach

‘We hadden vorig jaar een verrassende uitstap naar klassieke muziek in combinatie met kinderen en een lezing over borstvoeding. Ook dit jaar zorgt Kraamzorg Monique Boer voor verdieping op het festival met twee lezingen. José Gossen is gecertificeerd slaapcoach bij Zoete Slapers, zo helpt zij ouders met baby’s en kinderen tot 6 jaar aan een goede nachtrust.

Poepdokter

Nienke Gottenbos is er ook. In 2016 schreef ze het boek ‘‘De Poepdokter Junior’’. Zowel voor jong als oud leuk om naar te luisteren,’ beloven Ineke en Sarith van Kraamzorg Monique Boer. Tijdens de lezingen is er kinderopvang geregeld voor wie graag even de handen vrij wil hebben. Daarnaast zijn de dames verantwoordelijk voor de vele regionale standhouders die hun kind gerelateerde producten aan de man proberen te brengen.

Turbo Touw Tornado

Han en Wietze van Wegen van Vakantiepark Eigen Wijze zorgen voor de catering en de activiteiten. ‘Naast het bouwen van hutten, de zandspeelplaats, de skelterbaan en vele andere activiteiten zijn we ook erg blij met de komst van de Turbo Touw Tornado. Een mechanisch springtouw begeleid door twee acteurs, een erg leuke festivalact voor zowel de kinderen als de ouders,’ legt Wietze uit.

Horeca

Ook horeca ontbreekt dit jaar niet. ‘Zo staan er ondermeer een frietkeet, pannenkoeken van Mr. Timo en kunnen kinderen hun eigen pizza’s beleggen,’ somt Han op. Naast veel vermaak en vertier kunnen de kinderen ook deelnemen aan workshops muziek en dans en luisteren naar optredens en theater. ‘Door een paar mooie samenwerkingen met bedrijven en verenigingen als de bibliotheek, de fanfare en de Popschool kunnen we een gevarieerd aanbod bieden als het om cultuur gaat. Daar kun je immers niet vroeg genoeg mee beginnen,’ aldus de organisatoren.

Een deel van de overige activiteiten wordt in de loop van de maand bekendgemaakt via de website www.luierfestival.nl waar tevens de tickets te koop zijn. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang.

Nieuws

Meest gelezen