Ga in de kerstvakantie mee naar de sterren en de maan

André het astronautje Foto Paco Vink

Emmeloord - Op dinsdag 4 januari kun je in Theater ’t Voorhuys mee op reis naar de sterren en de maan. Maar liefst twee leuke kindervoorstellingen zijn op deze middag te zien: ‘André het astronautje 4+’ en ‘Raad eens hoeveel ik van je hou? 2+’.

Hoe word je een goede astronaut? Moet je hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? Weten waar de planeten staan? André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim. In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet.

André het astronautje is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers. Hij woonde en werkte meer dan een half jaar in het internationale ruimtestation ISS. Eerder verschenen al vijf boeken over het astronautje. André Kuipers was de schrijver van het prentenboek voor de Kinderboekenweek 2019. De boeken worden geïllustreerd door Natascha Stenvert. Deze voorstelling wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met André Kuipers. De voorstellingen zijn om 14.00 uur en 16.00 uur.


Raad eens hoeveel ik van je hou? 2+

‘Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets héél belangrijks vertellen! Raad eens hoeveel ik van je hou?’ Grote Haas en Hazeltje houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies – dát is niet makkelijk te meten! Tijdens de lente, zomer, herfst en winter maken ze samen avonturen mee. Daarna heeft Hazeltje slaap en legt Grote Haas hem in een bedje van varens. En terwijl Grote Haas dicht naast Hazeltje gaat liggen fluistert hij: ‘ik hou van jou helemaal tot aan de maan… en terug!’


Raad eens hoeveel ik van je hou is gebaseerd op de populaire boekenreeks en is in seizoen 2020 – 2021 terug in de theaters als een kleine intieme voorstelling met poppenspel en muziek. Deze voorstelling begint om 15.00 uur.

Kaarten via theater-voorhuys.nl

Nieuws

Meest gelezen