Kerstgroepen in het Stadsmuseum Vollenhove

Een expositie van kerstgroepen te zien in Stadsmuseum Vollenhove - Eigen foto

Vollenhove - In het Stadsmuseum in Vollenhove is tot en met 9 januari de expositie “Kerstgroepen geven sfeer” te zien.

In deze expositie met wel een paar honderd groepen en groepjes van klassieke tot moderne stijl en gemaakt van diverse materialen, is te zien hoe het aloude kerstverhaal overal ter wereld op verschillende manieren wordt uitgebeeld. Uit alle delen van de wereld zijn sfeervolle kerstgroepen te zien. Iedere kerstgroep is weer anders, maar toch vertellen ze alle hetzelfde verhaal; herkenbaar voor jong en oud.

De kerstgroepen zijn afkomstig uit de collectie van Clary Houtzager en Cors de Kruik. Zij verzamelen al jaren en zijn lid van de vereniging “Vrienden van de kerstgroep Nederland”. Clary en Cors hebben in de loop der jaren een bijzonder mooie en waardevolle collectie opgebouwd.

Kerststallen stad

Bewoners in de Kerkstraat en de Bisschopstraat in Vollenhove zullen hun kerststallen, kerstgroepjes, kerstbomen, kerstengelen of andere kerstversieringen weer achter de ramen plaatsen, waardoor de binnenstad geheel in kerstsfeer zal zijn en Vollenhove evenals voorgaande jaren “kerststallen stad” wordt.


Stadsmuseum Vollenhove, Bisschopstraat 36, 8325BC Vollenhove. Geopend 8 december 2021 tot en met 9 januari 2022 dagelijks van 13.00 uur tot 17.00 uur. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Tweede Kerstdag geopend. Toegang volwassenen 4 euro; kinderen van 8-12 jaar 2 euro. Houders van de museumjaarkaart en donateurs 1 euro korting.

Tijdens de kerstexpositie hanteert het museum de regels die dan gelden in verband met het coronavirus. Bezoekers vanaf 12 jaar worden gecontroleerd met de CoronaCheck-app en vanaf 14 jaar is een geldig identiteitsbewijs nodig.

www.chcvollenhove.nl

Nieuws

Meest gelezen