Met Lego een robotarm, heftruck of breakdance maken? Het kan in de bibliotheek bij de workshop LEGO SPIKE Prime

Met Lego en programmeren spelen in de bibliotheek Eigen foto

Emmeloord - In de bibliotheek in Emmeloord is woensdag 15 december van 15.00 tot 16.30 uur een workshop LEGO SPIKE Prime voor kinderen van 10 tot 14 jaar.

Tijdens deze anderhalf uur ga je in tweetallen aan de slag. Met behulp van LEGO en Scratch ga je ontwerpen en bouwen wat je wilt. Dat kan een robotarm zijn, een heftruck of een breakdancer. Als jij bedenkt hoe, kun je alles maken!


LEGO SPIKE Prime

LEGO SPIKE Prime is de tool waarmee kinderen tussen de 10 en 14 jaar op een speelse manier leren programmeren. SPIKE Prime is een combinatie van kleurige LEGO bouwelementen, een programmeerbare hub en een programmeertaal gebaseerd op Scratch. Met LEGO SPIKE Prime worden kinderen uitgedaagd om kritisch na te denken en problemen op te lossen. Ze doen de nodige 21-eeuwse vaardigheden op terwijl ze aan het spelen zijn!

Kaarten

Kaarten voor LEGO SPIKE Prime kosten €1,50 en zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol.


Nieuws

Meest gelezen