Muziektheater over geschiedenis Flevoland

'Flevo-Land van de Toekomst' gaat over het ontstaan van Flevoland. TOP Theaterproducties

Lelystad - Na drie keer uitstel is het eindelijk zover. Muziektheatershow ‘Flevo-Land van de Toekomst’ is vrijdag 29 oktober te zien in het Agora Theater in Lelystad, zaterdag 30 oktober in theater ’t Voorhuys in Emmeloord en zondag 31 oktober in De Meerpaal in Dronten.

Sprankelende show

‘Flevo-Land van de Toekomst’ is een sprankelende show over het prille ontstaan van Flevoland. Deze unieke Flevolands muziektheaterproductie is gerealiseerd in samenwerking met Zanggroep Akkoord uit Dronten, de dansafdeling van De Kubus uit Lelystad, kinderkoor Grandi Piccoli en Poldertranen.

Het verhaal wordt gebracht als een grote talentenshow waar diverse plannenmakers elk op hun eigen wijze hun plannen voor inpoldering van de Zuiderzee presenteren.

Dubieuze plannen

Een kibbelende damesjury onder leiding van Cornelis Lely heeft de nodige problemen met de soms dubieuze plannen. Protesterende vissers verstoren de show omdat ze hun nering kwijtraken en ook het volk roert zich omdat er een wereldoorlog dreigt en de kinderen te weinig te eten hebben. Het is een voorstelling met zang, drama, humor, muziek en dans.

Het Theaterorkest van het AJSO onder leiding van Hans Welle begeleidt de show muzikaal. Acteur Hugo Haenen speelt de hoofdrol en heeft tevens de spelregie verzorgt.

Kleine tentoonstelling

Batavialand verzorgt in de foyer een kleine tentoonstelling want de karakters hebben allemaal echt bestaan.

TOP Theaterproducties heeft de show gemaakt in opdracht van Kunstlink. Kaarten zijn te reserveren via de theaters.

Nieuws

Meest gelezen