Natuurmonumenten biedt volop vaartochten aan in natuurgebied De Wieden

In april start het vaarseizoen in De Wieden. Foto Natuurmonumenten

Sint Jansklooster - In De Wieden begint in april het vaarseizoen met vaartochten langs het verdronken dorp Beulake, zwerftochten, sfeervolle avondtochten en stiltetochten. In de fluisterboot wordt de natuur van De Wieden optimaal beleefd.

Na twee seizoenen met een aangepast programma is er weer volop variatie in de vaarexcursies. Je kunt aan boord voor een vaartocht van een middag met als hoogtepunt een kijkje bij de jonge aalscholvers in de indrukwekkende kolonie, waar honderden aalscholvers broeden. Ook een bezoek aan de eendenkooi met het jungle-achtige pad door de bijzondere sfeervolle kooi is een prachtige lange tocht. Je kunt ook aan boord voor een lange zwerftocht vol verrassingen.

De kortere vaartochten laten zich goed combineren met andere activiteiten. Vaar mee langs het verdronken dorp Beulake en hoor het bijzonder verhaal. Ook de vaarexcursie Ontdek De Wieden is zeer geliefd. De afwisselende tocht gaat over de weidse Beulakerwijde en door smallere sloten. Vanaf het water geniet je van het mooie waterdorpje Dwarsgracht en de bloeiende hooilanden.

Avondtochten

Bijzonder aantrekkelijk zijn de avondtochten. In het zachte licht is het landschap op haar mooist. Je hoort alleen het ruisen van het riet en de vogels, zelfs de boot fluistert tijdens deze tochten. Voor de rustzoekers zijn er ook stiltetochten in de vroege ochtend: met al je zintuigen beleef je de schoonheid van De Wieden.

Informatie en aanmelden nm.nl/dewieden/activiteiten

Nieuws

menu