Levert eerste kistje Urker Meischol dit jaar meer dan 142.000 euro op? Organisatie rekent op recordbedrag!

Het eerste vaatje meischol bracht op de veiling op Urk maar liefst 142.000 euro op Jelle ten Napel

Stichting Visserijdagen Urk houdt op 23 mei de veiling van het eerste kistje Meischol. De opbrengst van de veiling gaat dit jaar naar Stichting Hulphond Nederland. Bedrijven zijn meer dan welkom om mee te doen aan deze unieke veiling, bij te dragen aan dit bijzondere, goede doel én kans te maken op het eerste kistje Meischol en de daarbij behorende exposure.

Stichting Visserijdagen Urk organiseert de Meischolveiling al sinds 2010 met het doel om de Noordzeevisserij, de visproducten uit de Noordzee en de plaats Urk te promoten. Omdat de veiling in 2020 en 2021 geen doorgang kon hebben, hoopt de organisatie dit jaar op een recordopbrengst. Tot nu toe is de hoogste opbrengst genoteerd in 2019. Er werd toen 142.000 euro opgehaald.

Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan Hulphond Nederland die de opbrengst besteedt aan de opleiding en inzet van hulphonden voor de begeleiding van kinderen en jongeren met een geestelijke zorgvraag en veteranen met PTSS. Oud Commandant der Strijdkrachten en ambassadeur van Hulphond Nederland Peter van Uhm zal als eregast de veiling bijwonen.

Over het goede doel

Hulphond Nederland reikt mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag de helpende hand: de inzet van hulphonden voorkomt namelijk isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft veertig jaar ervaring in het opleiden van hulphonden als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of psychische problemen, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden.

Meebieden?

Bedrijven en particulieren kunnen zich aanmelden voor de veiling via de Stichting Visserijdagen Urk - secretariaat@visserijdagenurk.nl - of via p.blickman@hulphond.nl. Ook voor verdere informatie kunt u zich tot hen wenden.

Nieuws

menu