Tiende en laatste Youtube-Orgeldag op Urk

Minne Veldman initiatiefnemer van de Youtube-orgeldag Foto Mirna Veldman

Urk – In de Rehobothkerk op Urk wordt zaterdag 17 september voor de 10e keer de YouTube-Orgeldag gehouden. De dag wordt afgesloten met een orgelconcert om 20.00 uur.

De YouTube-Orgeldag is een idee en initiatief van organist Minne Veldman, die deze dag organiseert in samenwerking met de orgelcommissie van de Rehobothkerk. Deze jubileumeditie zal tegelijk de laatste keer zijn. Veldman vindt het tijd worden voor een nieuw initiatief.

Liefhebbers

De YouTube-Orgeldag werd in 2011 voor het eerst gehouden en bleek zo’n groot succes, dat het een jaarlijks terugkerend evenement is geworden, op de derde zaterdag van september. Doel was om orgelliefhebbers die elkaar ‘kennen’ van YouTube (en later ook bijvoorbeeld Facebook) met elkaar in contact te brengen. Daar zijn zelfs serieuze vriendschappen uit ontstaan.

Het dagprogramma duurt van 10.00 tot 18.00 uur en heeft een besloten karakter. Deelnemers dienen zich hiervoor aan te melden via de website www.youtube-orgeldag.nl. Iedereen is welkom, of je nu orgel speelt of alleen komt luisteren. Het gaat deze dag om orgel en muziek, spelen, luisteren en kijken, maar niet in de laatste plaats ook om de onderlinge ontmoeting en gezelligheid. Ook dit jaar komen de tientallen deelnemers weer uit het hele land.

Concert

De YouTube-Orgeldag wordt afgesloten met een openbaar orgelconcert van 20.00 tot 22.00 uur door een aantal deelnemers aan het dagprogramma. Dit slotconcert is gratis toegankelijk. Wel wordt er een collecte gehouden voor het orgelfonds van de Rehobothkerk te Urk. Minne Veldman presenteert het concert en begeleidt ook de afsluitende samenzang.

Nieuws

menu