Urk verwelkomt 5000e watersporter in haven

Gabriële van der Kamp, Mariette Koffeman van Tourist Info, Evert-Jan van der Kamp, burgemeester Cees van den Bos en havenmeester Otto Schenk.

De havendienst van Urk ontving dinsdagochtend de 5.000e geregistreerde watersporter in de Urker haven. Deze ontvangst is inmiddels een graadmeter geworden voor het toeristisch seizoen op Urk. Burgemeester Cees van den Bos verwelkomde Evert-Jan en Gabriële van der Kamp en bood de Hasselters een presentje aan. Ook vanuit Tourist Info Urk was er een warm welkom voor de 5.000e watersporter.

Het bruisende karakter van de Urker haven blijkt voor veel watersporters een reden om een bezoekje aan Urk te brengen. Ook voor passanten met een camper is de camperplaats op de haven van Urk een plezierige plaats om te recreëren. Inmiddels zijn daarvan ook al 2.000 geregistreerde camperchauffeurs geteld. Er is altijd iets te zien of te beleven in de haven. Het werk aan de schepen, de activiteiten op de werven, de visserijactiviteiten rondom de IJsselmeervisafslag. Alles bij elkaar maakt dit dat Urk volgens de havenmeester een aantrekkelijke haven is voor veel watersporters maar ook voor vakantiegangers met een camper.

Nieuws

menu