Urker Speeltuin De Toppers beste bewonersinitiatief van Flevoland

Overhandiging van de prijs. Foto: Kern met Pit

Urker Speeltuin De Toppers is door Kern met Pit uitgeroepen tot beste bewonersinitiatief van de provincie Flevoland.

Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden zaterdag 21 januari ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten in Nederland de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het hele land werd in elke provincie één project gekozen tot winnaar.

In Flevoland werden zeven projecten voorgedragen, waarvan Speeltuin De Toppers gekroond tot provinciale winnaar. Alle aanwezige deelnemers ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project.

Nederlandse publiek

De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én 1.500 euro extra. In Flevoland ging de winst dus naar de speeltuin op Urk.

De speeltuin in buurt De Staart was niet inclusief genoeg. Kinderen in een rolstoel konden er bijvoorbeeld niet meespelen. Ook was de situatie met de zandbak niet geheel veilig in verband met een kabelbaantje dat er overheen ging. Nu is de zandbak netjes en veilig afgebakend en is er een zandtafel aangelegd: de rolstoel past er prima onder en álle kinderen kunnen zo lekker meespelen. Een prachtig initiatief met alle ingrediënten van een echte Kern met Pit.

Strijden voor de Gouden Pit

Alle twaalf winnende provinciale buurtprojecten strijden later dit jaar tijdens tegen elkaar in de landelijke finale om de titel Beste bewonersinitiatief van Nederland. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot 3.000 euro.

Nieuws

menu