Urker ondernemers geven cheque aan reddingsmaatschappij

V.l.n.r. Louwe Kramer (voorzitter bedrijvenkring Urk), Teun Molenaar (KNRM), Dirk Visser (KNRM) en Jan van Veen (KNRM) aangeleverd

De KNRM stond afgelopen week verrast te kijken toen de leden van de Ondernemerskring Urk plots met een cheque voor hun neus stonden.

Tijdens de jaarvergadering van bedrijvenkring Urk kregen Vincent Bijlo en Edward Zwitser de gelegenheid om het verhaal van de KNRM te vertellen. Cabaretier Vincent Bijlo, ambassadeur van de KNRM, deed op komische wijze verslag van zijn ervaringen met de KNRM. Vervolgens raakte Edward Zwitser, woordvoerder van de KNRM, de gevoelige snaar van de aanwezigen. Hij schetste de emotionele kant welke het reddingswerk soms heeft voor de vele vrijwilligers.

Na afloop verraste voorzitter Louwe Kramer de mannen van KNRM-station Urk door het overhandigen van een cheque van 1500 euro. Aansluitend was er voor de aanwezigen nog gelegenheid om een rondje mee te varen met de reddingsboot. Echter nog voor de eerste gast voet aan boord kon zetten ging de pieper van de bemanning. Dan gaat de oproep natuurlijk voor.


Nieuws

menu