Voor derde keer brand op hetzelfde adres op Urk, nu gaat schuur wel in vlammen op

De brandweer kon niet voorkomen dat het schuurtje in vlammen opging.

Voor de derde keer in een week tijd heeft in de nacht van vrijdag 27 januari op zaterdag 28 januari een brand gewoed op hetzelfde adres op Urk. Aan De Boeg woedde een korte maar felle brand, waarbij een schuurtje in de achtertuin van de woning in vlammen opging.

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari was er rond middernacht een eerste brandmelding. Toen woedde er een kleine brand in het desbetreffende schuurtje.

Hetzelfde schuurtje

Vrijdagavond rond half twaalf werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een schuurbrand aan De Boeg. Het betrof hetzelfde schuurtje als een week eerder. Ook dit keer bleef het bij een kleine brand, die al was geblust toen de brandweer arriveerde.

Opnieuw raak

Zo’n twee uur later, rond half twee, was het opnieuw raak. Dit keer stond het schuurtje helemaal in lichterlaaie. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen ter plekke om de brand te blussen. Op wat verkoolde planken na bleef er niets van het schuurtje over. Een naastgelegen schuur liep schade op, maar bleef verder wel gespaard.

Brandstichting

De brandweer en politie gaan uit van brandstichting. De drie branden hebben vermoedelijk met elkaar te maken. Er wordt nog verder onderzoek gedaan.

Nieuws

menu