12 tips om een serieuze look te krijgen en hierdoor een goede indruk achter te laten

pexels.com

pexels.com

Het is belangrijk om een serieuze uitstraling te hebben als je een goede indruk wilt achterlaten. Of je nu naar een sollicitatiegesprek gaat, op kantoor bent of gewoon met vrienden afspreekt - de juiste outfit en presentatie zullen helpen bij het creëren van een professionele en verzorgde look. Hoewel stijl voornamelijk persoonlijk is, zijn er bepaalde tips die iedere man en vrouw moet volgen om er serieus uit te zien. Hieronder vind je twaalf tips die je kunnen helpen bij het creëren van de perfecte serieuze look.

Alles begint met de dresscode

In de eerste plaats is het van groot belang dat jij je bewust bent van de dresscode. Een dresscode houdt in dat je de juiste kledingstukken draagt voor de gelegenheid . Als je bijvoorbeeld naar een formele vergadering gaat, is het belangrijk dat je er netjes uitziet en kiest voor degelijke kledingstukken. Aan de andere kant kan op een casual friday op kantoor je juist geen goede indruk achterlaten wanneer je op komt dagen met een veel te formele outfit. De dresscode is dan ook iets waar jij altijd rekening mee moet houden om een passende serieuze look te krijgen.

Zorg ervoor dat alle kledingstukken goed zitten

Ten tweede is het van groot belang dat alle kledingstukken die je draagt goed passen. Het is namelijk heel storend als een overhemd te wijd of juist te strak zit, zoals de pijpen van een broek die niet breed genoeg zijn of er niet goed uit zullen zien. Veel mensen denken dat kleur en stijl de grootste pijlers zijn van een mooie outfit, maar de werkelijkheid is dat het belangrijkste is dat de kleding goed zit. Zorg er daarom voor dat je eerst goed naar de fit kijkt als je de winkel binnenloopt en een keuze maakt.

Investeer in kwaliteit in plaats van kwantiteit

De derde tip die we je mee willen geven, is dat het belangrijk is om te investeren in kwaliteit in plaats van kwantiteit. Koop dus liever iets wat duurder is maar langer meegaat, dan goedkoop materiaal dat al snel achteruit gaat. De investering is het waard, want een goede kwaliteit sweater of broek ziet er beter uit en gaat ook langer mee. Mensen hebben binnen minder dan een seconde al een bepaald beeld van je in hun hoofd, en je wil vermijden dat ze zien dat je kleding draagt die goedkoop is en er ook zo uitziet. Wees daarom verstandig door in kwaliteit te investeren als je de kledingwinkel bezoekt en een beslissing neemt.

Blijf bij neutrale kleuren

Verder is het zaak om bij neutrale kleuren te blijven als je een serieuze look wilt creëren. Denk dus aan grijs, zwart, bruin en wit – de wat rustigere kleuren die geen afleiding creëren. Ook met de kledingstukken zelf houd je het dus liever simpel en minimalistisch. Als je een shirt met drukke patronen draagt of een felle kleur, dan zal dat afleiden van je look en hebben mensen als eerste de neiging om naar je kleding te kijken in plaats van naar je gezicht. Bij de wat kleinere kledingstukken, zoals je sokken of stropdas, kun je wel een drukker of gekleurd patroon kiezen. Zo geef je toch nog op een subtiele wijze je outfit wat meer persoonlijkheid.

Minimaliseer het aantal accessoires

De vijfde tip die we je mee willen geven, is om het aantal accessoires zo min mogelijk te houden. Een paar stijlvolle sieraden, een horloge of smartwatch en enkele minimalistische ringetjes zijn voldoende om je outfit de finishing touch te geven. Vergeet niet dat deze accessoires je look moeten verfraaien, dus hou het liever sober en selecteer alleen items die bij je kleding passen. Bovendien dienen de accessoires van een bijpassen materiaal te zijn zoals zilver of goud.

Kies voor eenvoudige schoenen

Ook schoenen kunnen een serieuze look verpesten als ze niet passend zijn. Je wilt natuurlijk niet in instappers of sandalen verschijnen tijdens een formele gelegenheid. Kies daarom voor eenvoudige ontwerpen, zoals mooie leren schoenen. Ze hoeven niet per se duur te zijn, maar selecteer wel een kwaliteitsproduct dat eruit ziet als het duurder is dan het in werkelijkheid is. Voorbeelden van schoenen die bij een serieuze look passen zijn brogue schoenen, monkstrap schoenen en loafers.

Ga voor een serieus kapsel

Tevens is het belangrijk dat je kapsel passend en netjes is bij een formele gelegenheid. Kies voor gangbare klassieke kapsels, zoals een slicked-back look of een side part look in plaats van lang haar . Een meer moderne aanpak kun je toepassen door voor een matte wax te gaan, wat de hele look afmaakt. Als vrouw kun je voor een half opgestoken kapsel gaan, wat elegant en professioneel is.

Beperk make-up zodat je er niet te opgemaakt uitziet

Verder is het ook belangrijk om niet te veel make-up te gebruiken. Dit is van groot belang omdat je er niet te opgemaakt uit wilt zien. Kies voor een subtiele look zoals een lichte foundation, matchende oogschaduw en zacht roze lippenstift. Vergeet niet om je wenkbrauwen te bijwerken. Op deze manier kun je er nog steeds verzorgd uitzien zonder dat het opvalt.

Selecteer een subtiel parfum

Daarnaast is het zaak om een subtiel parfum te kiezen. Parfum is bedoeld om je persoonlijkheid uit te drukken, dus ga voor wat je leuk vindt. Hou het echter licht en fris. Het is belangrijk dat de parfum niet opvalt of te sterk is. Voor mannen is het slimmer om aftershave te gebruiken in plaats van parfum.

Verberg tatoeages en piercings

Als tiende is het slim om tatoeages en piercings te verbergen, vooral als je een serieuze look wil creëren. Als je veel tatoeages of piercings hebt, kun je ervoor kiezen om ze onder je kleding te dragen. Helaas hebben zowel tatoeages als piercings een bepaalde connotatie die kan afleiden van de „serieuze” look die je probeert te creëren. Wanneer je tatoeages niet door kleding kunnen worden verborgen, kan je door middel van foundation ze tijdelijk verbergen.

Strijk je kleding van tevoren

Ook het stomen van je kleding kan helpen bij het creëren van een serieuze look, want een net gestreken overhemd laat zien dat je goed voor jezelf zorgt. Vooral als je naar een belangrijke gelegenheid gaat, is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat alle kledingstukken er perfect uitzien. Als je kleding van tevoren wordt gestreken, kom je dus gegarandeerd goed voor de dag.

Heb niet teveel knoopjes los

Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet teveel knoopjes of ritsen los of open hebt. Dit kan een onprofessionele look geven die afleidt van de serieuze look die je probeert uit te stralen. Hoe meer je aandacht besteedt aan details, hoe beter je indruk zal zijn. Voor mannen is het daarom zaak om maximaal 1 knoopje los te hebben wanneer je een overhemd draagt. Ook vrouwen kunnen zich beter aan deze regel houden zodat de look niet te sexy is maar juist meer professioneel