Acht bedrijven uit Noordoostpolder en Urk richten Cluster Veiligheid op. Cluster ontzorgt ondernemers bij veiligheidsbeleid.

Acht bedrijven uit Noordoostpolder en Urk richten Cluster Veiligheid op. Eigen foto

Emmeloord/Urk - Acht bedrijven uit Urk en Noordoostpolder hebben het Cluster Veiligheid opgericht. Ze bundelen hun kracht en expertise op het gebied van veiligheid.

De clusterpartners zijn: Bakker Bedrijfsartikelen, CAZ Veiligheid, Equipment Control, SAVRO TBI, TVK Instructie, Fides Bedrijfssupport, Schol Arbodienst en RI&S. Deze bedrijven hebben ieder hun eigen specialisatie maar delen dezelfde missie; met elkaar investeren in gezondheid en veiligheid.

Ondernemers hebben veel te maken met veiligheid op de werkvloer en moeten voldoen aan verschillende wet- en regelgeving. Het Cluster Veiligheid kan de ondernemer op dit gebied ontzorgen, omdat binnen het cluster alle kennis over veiligheid en de nieuwste voorschriften voorhanden is, zegt Heidi Rijpkema, Cluster Coördinator.

‘Uit de praktijk blijkt dat er behoefte is aan een centraal punt waar ondernemers betrouwbare informatie kunnen halen over alle verplichtingen die er zijn als je een bedrijf hebt. Met de persoonlijke benadering van elke hulpvraag is ons Cluster Veiligheid in staat om daadwerkelijk iedere ondernemer van dienst te kunnen zijn. Door de diversiteit van de acht bedrijven uit ons Cluster worden alle mogelijke risico’s op bedrijfsongevallen en andere gevaarlijke situaties inzichtelijk gemaakt.’

Cluster Veiligheid QuickScan

Om te kijken hoe het met de veiligheid binnen een bedrijf gesteld is heeft het cluster een Cluster Veiligheid QuickScan ontwikkeld. Na het digitaal invullen van deze checklist volgt een passend advies waar de ondernemer of zzp’er mee aan de slag kan. De QuickScan staat online en is te vinden op clusterveiligheid.nl .

Nieuws

menu