Aangeboden door: zorgkiezer.nl

Alle zorgverzekeringen voor 2023 met elkaar vergelijken

Afbeelding: Pexels

Als je wilt weten welke zorgverzekering voor 2023 het beste voor jou past, dan kan het handig zijn om je te verdiepen in alle verzekeringen die er zijn. Dankzij de vergelijker heb je een handig overzicht van alle zorgpolissen die er zijn. Door de zorgverzekeringen te vergelijken met elkaar kun je erachter komen wat de verschillen zijn tot op gedetailleerd niveau. Zo kun je bepalen welke verzekering het beste aansluit bij je persoonlijke zorgbehoefte.

Een afweging maken tussen prijs en inhoud

Om een juiste keuze voor je zorgverzekering voor 2023 te kunnen maken is het van belang dat je niet alleen naar de prijs maar ook naar de inhoud kijkt. Het is namelijk zonde om je niet te verzekeren voor zorg die je waarschijnlijk wel nodig hebt of om je juist te verzekeren voor zorg waar je geen gebruik van gaat maken. Kom er met behulp van de vergelijker achter welke zorgpakketten het meest interessant voor je zijn. Hierbij heb je, naast een verplicht eigen risico dat voor iedereen gelijk is, de vrijheid om je eigen risico te verhogen. Dit zal invloed hebben op de hoogte van je premie. Mocht je verwachten dat je in 2023 aanvullende zorg nodig hebt, zoals een behandeling van de tandarts of fysiotherapeut? Geef het dan zeker aan. Ook indien je extra dekking wilt, omdat je bijvoorbeeld zwanger bent en in 2023 gaat bevallen of omdat je verwacht extra gebitszorg nodig te hebben naast de jaarlijkse controle. Dit kan je op jaarbasis tot wel honderden euro´s besparen. Daarnaast kun je in aanmerking komen voor korting als je bijvoorbeeld studeert aan een hogeschool of universiteit en als je een eigen bedrijf hebt.

Veranderingen in de zorgverzekering voor 2023

Ieder jaar worden er wijzigingen doorgevoerd in de verzekeringspolissen van alle zorgverzekeraars. Voor 2023 zal de zorgpremie bijvoorbeeld per maand voor iedereen stijgen met gemiddeld 10 euro per maand. Dit komt onder andere door de inflatie, de vergrijzing, de stijging van het aantal behandelingen en de toename van de zorgkosten. Ter compensatie van de koopkracht zal de zorgtoeslag worden verhoogd tot 35 euro per maand. Naast de prijsstijging en verhoogde zorgtoeslag zijn er nog meer veranderingen die worden doorgevoerd. Het is daarom verstandig om voor 2023 opnieuw na te gaan welke zorgverzekering het beste past bij de zorg die je verwacht nodig te hebben.

Nieuws

menu