Boerderijwinkels omarmen ‘Gemaakt in de Noordoostpolder’

De deelnemende boerderijwinkels.

De deelnemende boerderijwinkels. Foto: Sjors Evers

De boerderijwinkels in de gemeente Noordoostpolder sluiten zich als ambassadeur aan bij het merk ‘Gemaakt in de Noordoostpolder’. Hiermee willen de ondernemers de regio op de kaart zetten en de lokale streekproducten meer promoten.

Vanaf nu is het logo van het merk volop zichtbaar in en rondom de boerderijwinkels. Met name op de producten die daadwerkelijk in de Noordoostpolder gemaakt worden. Hiermee dragen zij bij aan de zichtbaarheid van het merk en de regio. Afgelopen dinsdag was de aftrap met een feestelijke lunch bij Verhage Fruit in Luttelgeest.

Kortste weg van tuin naar tafel

Peter Verhage licht toe: ‘Veel mensen weten niet wat voor mooie en unieke producten hier uit de Noordoostpolder komen en waar deze te kopen. Denk aan aardappels, appels en peren. Maar ook aan jam, paprika’s, sappen, likeuren, wijn en zelfs bier. We zijn trots op de mooie producten die we hier in de Noordoostpolder maken. Door ons gezamenlijk aan te sluiten bij ‘Gemaakt in de Noordoostpolder’ kunnen we dit nog beter uitdragen. Samen kunnen we de regio op de kaart zetten en laten zien wat voor prachtige producten hier worden gemaakt.’

Gebiedsmarketing

Het merk ‘Gemaakt in de Noordoostpolder’ is het resultaat van een participatietraject waarbij inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners samenwerkten aan de uitstraling en koers van de regio. Meer informatie is te vinden op de website van Gemaakt in de Noordoostpolder. Ondernemers die zich willen aansluiten bij de gebiedsmarketing kunnen via deze site contact opnemen.