Brasserie AanDeel maakt zich klaar voor lente

Het team van Brasserie AanDeel maakt zich klaar voor de lente. Eigen foto

Emmeloord - Een fijne plek waar je zomaar even binnenvalt. Licht, groen en met knusse zitjes. Heerlijke bonenkoffie en huisgemaakte appeltaart. Hippe en vertrouwde gerechten van een chef die het liefst kookt met verse, biologische en lokale ingrediënten. In Brasserie AanDeel, aan De Deel 21-3 in het hart van Emmeloord, voelt het een beetje als thuiskomen.

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de nieuwe brasserie aan De Deel de deuren opende. Een vreemd jaar om in op te starten, met al die coronamaatregelen en lockdowns. Maar gastheer en assistent-bedrijfsleider Martijn Stroomer (37) en begeleider en bedrijfsleider Annemarie van Wieren (35) blikken tevreden terug op de afgelopen maanden. En met de lente op komst, kijken ze reikhalzend uit naar het terrasseizoen.

‘Het loopt eigenlijk heel goed allemaal’, vertelt Martijn met een glimlach. ‘De reserveringen voor de lunch en het diner zijn bijna altijd vol. Dat maakt het soms wat lastig om een plekje te vinden voor de gasten die komen aanwaaien, maar toch lukt dat ook altijd wel.’ Annemarie: ‘En als je kijkt op de recensies op Thefork.nl krijgen we gemiddeld een 9,5 voor het eten, een 9,3 voor de service en een 9,3 voor de sfeer. Daar zijn we hartstikke trots op.’

Bijzonder aan Brasserie AanDeel is de combinatie van zorg- en horecapersoneel. ‘Bij ons doen onze bijzonder waardevolle medewerkers écht mee. Ze worden gezien als gelijkwaardige collega’s die hun steentje bijdragen’, zei Annemarie vorig jaar vlak voor de opening.

Extra veel aandacht

En zo is het in de praktijk ook gegaan, concludeert ze nu. De zorg- en horecamensen werken volgens haar heel goed samen. ‘Gasten zeggen vaak dat ze bij ons geen andere beleving hebben dan bij andere eetgelegenheden. Sterker nog, ze vinden dat ze hier extra veel aandacht krijgen.’

Hoe kan dat? ‘Ik denk doordat wij ook extra aandacht hebben voor onze zorgmedewerkers. Dat werkt door in de bediening.’ Annemarie en Martijn vinden het daarnaast mooi om te zien hoe hun ‘bijzonder waardevolle medewerkers’ zijn gegroeid in het eerste jaar. Martijn: ‘Qua werkdruk, qua samenwerken en ook qua het leren van alle gerechten die we serveren; dat hebben ze heel goed gedaan.’

Lente

Nu de lente er aankomt, kijken de mensen van Brasserie AanDeel enorm uit naar het terrasseizoen. ‘We gaan het terras de komende tijd wat meer aankleden met grassen, olijfbomen en plantjes. En we krijgen vuurtafels. Die zijn echt heel gaaf. Je kunt hier straks heerlijk zitten met een plaid en een wijntje’, vertelt Annemarie.

En er komt ook een nieuwe kaart aan. Martijn: ‘Gericht op de lente. Iedereen komt hier weer aan zijn trekken met bijvoorbeeld hippe gerechten zoals een knolselderijsteak of bloemkoolrisotto. Het wordt weer echt gevarieerd, zoals onze gasten inmiddels van ons gewend zijn.’

Borrelen

Annemarie: ‘En we hopen dat ook steeds meer mensen ons zullen vinden voor het borrelen. Wij hebben daar alles voor in huis. Een gezellig ruim opgezet terras, lekkere drankjes én gezellige hapjes om je vingers bij af te likken.’

www.brasserieAanDeel.nl

Nieuws

menu