Aangeboden door: www.grasexpert.com

Buitenspelen op altijd groen kunstgras

Foto: unsplash.com

Als het zonnetje begint te schijnen, begint het bij menigeen wel te kriebelen. We willen naar buiten, lekker rennen, tikkertje spelen op het speelveld of gewoon een potje voetballen op het pleintje. Maar buitenspelen op een nat grasveld houdt ook in dat er meer grasvlekken in de kleding zitten. En dat is weer niet fijn voor de was.

Wil je je tijd liever niet besteden aan het verwijderen van grasvlekken uit de kleding van de kinderen? Kies dan eens voor kunstgras , want dat is echt heel fijn als speelgras. Ideaal voor een klein stukje speelveld of om een speeltuin mee op te fleuren. En wat dacht je voor in de achtertuin? Kunstgras kent vele voordelen en is zelfs in een duurzame (speel)tuin te gebruiken.

Natuurlijk buitenspelen

Buitenspelen is gezond voor kinderen jong en oud – en dus ook voor volwassenen. Ga daarom voor het eten even samen een balletje trappen in de tuin of gooi een bal over. Het is niet alleen goed voor het opbouwen van sociale banden, maar ook voor de gezondheid. Als je namelijk even buiten bent geweest, ben je weer opgefrist voor de rest van de dag. En door te bewegen zullen je kinderen beter slapen. Daarom is het goed om een tuin, speelplein of speelveld te hebben om even te kunnen ravotten. Bij de aanleg van je eigen tuin kun je kunstgras gebruiken. En dat geldt voor andere speelplekken.

Kunstgras; niet van echt te onderscheiden

Nu is het wel zo dat kunstgras niet altijd even goed in het nieuws is geweest. Zo zou je er sneller schaafwonden van kunnen krijgen, is het zo hard dat het in je huid kan snijden en zitten er van die rubberen kogeltjes op, die niet goed zijn voor de gezondheid. Tegenwoordig is kunstgras allang niet meer zo. Het is juist lekker zacht, dankzij nieuwe technieken voor het maken van de vezels. En doordat het gras in natuurlijke kleuren geverfd wordt, is het van echt gras nauwelijks te onderscheiden. Het grote voordeel van een veldje van kunstgras is dat je niet hoeft te maaien en dat er geen glibberige modderpoel kan ontstaan. Hierdoor hoef je niet te boenen op gras- en moddervlekken.

Speciaal gras om te spelen

Omdat de kinderhuid beschermt moet worden tegen scherpe onderdelen, is het aan te raden om voor speelpleinen, speeltuinen en natuurlijk je eigen achtertuin of balkon te voorzien van kunstgras speciaal om op te spelen. Speelgras wordt dit ook genoemd en het speciaal ontworpen om intensief gebruik te weerstaan. De zachte vezels zijn huidvriendelijk en dankzij de goede ondergrond worden kinderen die van de glijbaan roetsjen of vallen met beleid opgevangen door het kunstgras. Kunstgras is er in verschillende kleuren en is heel duurzaam; het gaat jaren mee. Er is zelfs Eco kunstgras verkrijgbaar om en nog duurzamer en onderhoudsvrij grasveld aan te leggen.

Combineren met natuurlijke elementen

Kunstgras is ideaal om altijd groene accenten aan te brengen in de tuin en op een speelplein. Daarnaast combineer je deze veldjes natuurlijk met mooie planten en bloemen om de biodiversiteit te vergroten. Leg ook zeker een strookje echt gras aan, zodat vogels een piertje kunnen steken. En wat dacht je van een wuivend bloemenveld, zodat de bijtjes en andere insecten het speelplein of de tuin zullen bezoeken. Door deze combinaties te maken, ontstaat er een heel groen en natuurlijk geheel, waar volop gespeeld kan worden.

Kunstgras nodigt uit

Een groen speelterrein nodigt uit om te komen spelen. Je kiest toch immers liever voor een mooi onderhouden gazon dan voor een gazon vol modder? Kunstgras zorgt ervoor dat het speelterrein het hele jaar door lekker fris en groen eruit ziet. Bovendien ziet het er altijd heel verzorgd uit en dat is zeer uitnodigend. Wist je dat er kunstgras in vrolijke, gekke kleuren gemaakt wordt? Zo kun je bijvoorbeeld het speelgedeelte voorzien van blauw kunstgras en het zitgedeelte groen maken. Kies voor de kleuren van de school en laat deze terugkomen op het speelplein of creëer een sportveld van vrolijk geel kunstgras, speciaal om balspelletjes te doen.

Buitenspelletjes

Heel veel spellen kunnen op het gras worden gespeeld en dus ook op kunstgras. Over voetballen hebben we het al gehad, maar wat dacht je van tikkertje, overgooien, trefbal en zelfs verover de vlag en buskruit speel je met gemak op kunstgras. Zo wordt buitenspelen nog leuker. Voor het speelplein is het geschikt om de speeltoestellen te omringen met lekker zacht speelgras. Kortom met kunstgras kun je veel kanten op, ook om te spelen.

Nieuws

menu