Aangeboden door: tv-meubels.nl

Consument koopt nieuw interieur vaker online

-

Traditioneel gaat een groot aantal Nederlandse huishoudens in de kerstvakantie naar de meubelboulevard.

Ze hopen daar te profiteren van een aantrekkelijk geprijsd zwevend tv meubel , een dressoir of bijvoorbeeld een nieuw bed. Veel meubelzaken bieden hun assortiment van dit jaar met een hoge korting aan, om ruimte te maken voor de collectie van 2022. Consumenten die toch al voornemens waren hun interieur te vernieuwen doen er verstandig aan hun nieuwe meubels rond de feestdagen te kopen. De verwachting is dat consumenten dit veelal online zullen doen, daar de kans op een besmetting met het coronavirus in een fysieke winkel relatief groot is. Nog altijd is het aantal besmettingen wat dagelijks gemeld wordt te hoog. Onzekerheid over de nieuwe omikron variant maakt dat versoepelingen voorlopig niet aan de orde zullen zijn.

Online bestellen van meubels steeds normaler

Het bestellen van een tv meubel hangend model, een bed of een kledingkast is steeds gebruikelijker geworden. Niet alleen meubels worden vaker online besteld, het geldt ook voor diverse andere producten. Denk bijvoorbeeld aan kleding, een leuk cadeau voor een jarige, enzovoorts. Of wat te denken van de boodschappen? Het aantal huishoudens wat de boodschappen digitale bestelt is de afgelopen jaren fors toegenomen. Niet alleen om een besmetting met het coronavirus te kunnen voorkomen in de drukke supermarkt. Door de boodschappen online te bestellen kan veel tijd bespaard worden. Daarnaast is de verleiding minder groot om onnodige extra’s te kopen tijdens het winkelen.

Groter aanbod aan kleding en meubels in online winkels

Specifiek voor meubels en bijvoorbeeld kleding geldt dat het aanbod online veel groter is dan in een fysieke winkel. Je kunt de meubels van verschillende aanbieders snel en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Daar waar de fysieke winkels van verschillende verkopers soms best ver bij elkaar vandaan kunnen liggen. Het vergroot de kans dat je een meubel- of kledingstuk vindt, welke aansluit op je persoonlijke smaak. Daarbij is het mogelijk om de prijzen van eenzelfde product bij verschillende aanbieders te vergelijken. Dat laatste geldt voornamelijk voor elektronica. Meubels zullen vaak immers altijd van elkaar verschillen, als je producten bij verschillende aanbieders vergelijkt.


Nieuws

Meest gelezen