De Frietbakkerij open in Nagele

Coen Bleumink-van der Wekken en Jesper Bleumink openden zaterdag hun snacktaurant ‘De Frietbakkerij’ aan de Zuiderwinkels 3 in Nagele. Foto: Marije de Jong

Nagele - Coen Bleumink-van der Wekken en Jesper Bleumink openden zaterdag hun snacktaurant ‘De Frietbakkerij’ aan de Zuiderwinkels 3 in Nagele.

De twee kochten het pand vorig jaar april en gooiden na een stevige verbouwing naar een eigentijdse inrichting, de eerste frieten zaterdag in het vet. De Frietbakkerij is een wat atypische snackbar vertelt Coen. ‘Het is niet een klassieke snackbar met een glazen vitrine, maar een luxe variant met de uitstraling van een restaurant.’

In de Frietbakkerij is ruimte waar 18 gasten kunnen zitten. ‘Door corona richten we ons uiteraard eerst alleen op afhaal.’ De frietendie gebakken worden, worden ter plekke gesneden van polderpiepers. Naast de comfortfood en luxe burgers komen te zijner tijd ook dagsoep, belegde broodjes en salades op de menukaart en worden afhaalmaaltijden aangeboden.

Terras

De zaak is van donderdag tot en met zondag open van 11.30 tot 20.00 uur. Er is ook ruimte voor een terras. Zodra het terrasseizoen open is, breidt Coen de openingstijd uit naar 10.00 uur ’s ochtends, zodat passanten en dagjesmensen niet teleurgesteld worden voor koffie met lekkernijen van lokale bakkers daarbij.

De inwoners van Nagele reageren enthousiast op de komst van de Frietbakkerij. Het dorp was tot zaterdag verstoken van een dergelijke voorziening. De activiteiten van de Frietbakkerij zijn ook te volgen op Facebook en Instagram @defrietbakkerij.

www.defrietbakkerij.nl

Nieuws

menu