De Open Huizen Dag heeft nieuwe vorm

Wina Tiesinga (r) en Jolein Jansen (l) van VSO Makelaars & Taxateurs. Eigen foto

Emmeloord - De NVM Open Huizen Dag heeft een nieuwe vorm gekregen. Op zaterdag 26 maart kunnen woningbezitters een makelaar thuis ontvangen voor vrijblijvend aan- en verkoopadvies, met andere woorden: de makelaar komt naar u toe deze lente!

Uit een onderzoek dat de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) recent heeft laten doen, is naar voren gekomen dat consumenten diverse woonvragen hebben. ‘Dat is ook niet zo gek’, beaamt Wina Tiesinga, makelaar en taxateur bij VSO makelaars & taxateurs in de Noordoostpolder en omgeving.

‘We zijn aan het bijkomen van corona, de situatie in Oekraïne houdt veel mensen bezig, we krijgen te maken met een stijgende inflatie, een nu nog licht stijgende rente en een alsmaar voortdurende schaarste aan woningen. Geen wonder dus dat consumenten vragen hebben. Wij merken vooral dat mensen twijfelen over het juiste moment van verkopen. Ze willen graag doorgroeien in hun wooncarrière, maar hoe vinden zij op korte termijn de nieuwe woning in een krappe woningmarkt?’

Eigen verhaal

Uit de antwoorden van het onderzoek is ook gebleken dat huiseigenaren op zoek zijn naar deskundig én persoonlijk advies. Iedere huiseigenaar heeft een eigen verhaal en persoonlijke voorwaarden en wensen, daar moet voldoende aandacht voor zijn. Daarnaast is de NVM vanwege covid nog geen voorstander van een massaal bezoek aan meerdere woningen.

Persoonlijke vragen

Wina: ‘Aanstaande zaterdag gaan mijn collega Jolein Jansen en ik thuis langs bij consumenten om hun woonvragen te horen en deze te beantwoorden. Dit kunnen heel algemene vragen zijn, maar ook zeer persoonlijke vragen, en daarom is het goed om op locatie vrijblijvend en vertrouwelijk met elkaar in gesprek te komen. Deze Open Huizen Dag nieuwe stijl biedt consumenten ook gemak. Wij kijken ernaar uit!’

Nieuws

menu