Aangeboden door: keuze.nl

Een nieuwe creditcard uitkiezen

Foto: pexels

Met een creditcard kun je gemakkelijk wereldwijd veilig betalen. Het kiezen van een goede creditcard kan nog wel ingewikkeld zijn omdat elke creditcard andere voordelen en voorwaarden heeft. In dit artikel leggen we de voordelen van een creditcard uit en waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe kaart.

Voordelen van een creditcard

Een groot voordeel van het nemen van een creditcard is dat je een aankoop verzekering hebt tegen diefstal, beschadiging en verlies. Dit is een groot voordeel tegenover een betaalpas waarbij je hiervoor niet verzekerd bent. De aankoopverzekering geldt voor een bepaalde periode. Dit verschilt per creditcard dus bekijk altijd voor het aanschaffen hoelang de aankoopverzekering geldt. Let ook op dat sommige producten zoals sieraden zijn uitgesloten van de verzekering. Vaak zit er bij een creditcard ook een eigen risico aan vast.

Als je een creditkaart neemt krijg je bijna altijd wel een aanvullende reisverzekering erbij. Let hier wel op dat de dekking per kaart erg kan verschillen. Duurdere kaarten zoals de platinum card van Visa hebben een vrij uitgebreide dekking, maar ook bij deze kaart is het goed om de polisvoorwaarden grondig door te nemen.

Waarop letten bij het vergelijken van creditcards?

Voordat je een creditcard neemt is het belangrijk om onder andere te kijken naar de bestedingslimiet, inkomenseisen en jaarlijkse kosten van de kaart. De jaarlijkse kosten kunnen erg verschillen per creditcard. Een goedkope creditcard kan je € 16,- per jaar kosten terwijl één van de duurdere je wel € 204,- per jaar kan kosten. Denk er wel bij dat de duurdere creditcards wel meer voordelen hebben die het waard kunnen zijn om een hogere jaarprijs voor te betalen. Kijk dus ook goed naar welke voordelen je krijgt per kaart bij het creditcard vergelijken .

Om een creditcard aan te vragen moet je voldoen aan de minimum inkomen die zij stellen. Deze kunnen per creditcard verschillen dus kijk goed wat je minimuminkomen moet zijn. Bij de goedkoopste creditcards is het minimum inkomen vaak laag. Een voorbeeld hiervan is Mastercard en ANWB waarbij het minimum inkomen maar €1150,- is. Kijk ook goed naar de bestedingslimiet. Bij de meeste creditcards zal dit €5.000,- zijn, maar er zijn uitzonderingen zoals een American Express kaart waarbij je een variabel bestedingslimiet hebt.

Creditcard via een bank nemen

Als je voor een goedkope prijs een creditcard wil kijk dan of bij je huidige bank een creditcard heeft die aan je eisen voldoet. Let hier wel op dat als je van bank wisselt je creditcard dan ook stopt.

Nieuws

menu