Europarlementariër Peter van Dalen in gesprek met jonge vissers, vishandelaren en boeren. De rol van Brussel voor vis- en agrosector

De netwerk- en kennisbijeenkomst van jonge professionals uit de vis- en de agrosector. Eigen foto

Urk - Hoe kunnen de vis- en de agrosector elkaar versterken richting Brussel? Dat was het thema van de netwerk- en kennisbijeenkomst van jonge professionals uit de vis- en de agrosector.

Onder de deelnemers waren zowel jonge professionals uit Emmeloord als Urk. Vanuit de vissector sloegen de Young Seafood Leaders van de Visfederatie (YSLV) en ROC Friese Poort hun handen ineen om bruggen te bouwen met het AgroFoodCluster (Emmeloord) en Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

Na de uitwisseling tussen jonge boeren en jonge professionals uit de vissector, gaf Europarlementariër Peter van Dalen een inkijk in zijn werkzaamheden als volksvertegenwoordiger in Brussel en het belang van lobby door een goede vertegenwoordiging. Thema’s zoals verduurzaming vanuit de Green Deal, toekomstperspectief en voedselvoorziening werden genoemd vanuit de zaal. De locatie was in een kas op een flatgebouw in Woerden waar naderhand tijdens de borrel op het dakterras veel uitgewisseld werd tussen de jonge professionals vanuit de vis- en agrosector.

Vanuit het Agrofoodcluster waren directeur Cor van Veldhuijsen en afstuderend marketing manager Leonie Wolters aanwezig. Zij vormden samen met Geert Hoekstra (practor ROC Friese Poort en Wageningen Universiteit & Research) één van de organisatoren naast NAJK en Visfederatie.
Nieuws

menu