Geesinknorba en Heiwo Wolvega werken samen in vakopleiding

Op de foto v.l.n.r. Gert Jan Pruim, Jans Vos en Anne Ferwerda Foto: Lenus van der Broek

Emmeloord - Geesinknorba uit Emmeloord en Heiwo uit Wolvega zijn een samenwerking aangegaan om hun leerlingen een zo’n compleet mogelijke opleiding aan te bieden via de bedrijfsschool G-Tec.

Om goed geschoold personeel te krijgen investeren veel bedrijven in de opleiding van mensen. Bij Geesinknorba leren ze lassen en bij Heiwo weer meer over de techniek van het lijmen. Daarom hebben Frans Knol, coördinator van bedrijfsschool G-Tec en Jans Vos van Heiwo, besloten hun krachten te bundelen en de leerlingen gezamenlijk op te leiden bij beide bedrijven.

Carrosseriebouw

Anne Ferwerda volgt op dit moment het leertraject bij de Heiwo. Ze is haar opleiding Werktuigbouwkunde in 2017 bij Geesinknorba begonnen. Ze is met haar derde opleiding tot Carrosseriebouwer bezig en kent de meeste aspecten van het vak. Bijvoorbeeld hoe ze op de afdeling Chassispreparatie bij Geesinknorba de verschillende soorten (elektrische) chassis voorbereidt voor de laadbak die erop komt.

Bij de Heiwo leert ze alles over het verlijmen van panelen, deuren en zelfs een hele opbouw, wat weer hele andere vaardigheden vereist. Ze kan hiermee uiteraard haar diploma tot allround carrosseriebouwer halen. ‘Het bevalt mij prima in dit vakgebied en wil graag na mijn opleiding carrosseriebouwer worden’, vertelt Anne.

Completer pakket

Geesinknorba en Heiwo hebben elkaar in de opleiding van mensen gevonden. ‘Wij zijn blij met de samenwerking en kunnen hierdoor de leerlingen een completer pakket bieden. Bovendien vinden ze het zelf ontzettend leuk en leerzaam om bij de verschillende bedrijven een kijkje te nemen. Die ervaring nemen ze meteen mee,’ zegt Frans Knol.

De bedrijfsschool G-TEC biedt diverse leerwerktrajecten aan voor opleidingen in de metaalbewerking en elektrotechniek. De leerlingen worden optimaal begeleid en kunnen in alle rust kijken waar hun passie en toekomst ligt. In 2019 heeft G-TEC de prijs voor beste praktijkopleider van Flevoland gewonnen.

Nieuws

Meest gelezen