Heilbron Emmeloord/Lemmer en Sinke Groep bundelen krachten

Op de foto van links naar rechts: Jeroen Hofstede, Michel de Grauw, Harm Boer en helemaal rechts Gert Gieskens. Foto Reina Halman Fotografie

Heilbron Emmeloord/Lemmer en de Sinke Groep hebben de krachten sinds vrijdag 29 april gebundeld.

De Sinke Groep is onafhankelijk adviseur op het gebied van hypotheken en verzekeringen en al jaren marktleider in de regio op het gebied van makelaardij. Met het toevoegen van onder andere de makelaardijtak gaat een grote wens in vervulling van algemeen directeur Michel de Grauw van Heilbron Emmeloord..

In september 2020 polste De Grauw de Sinke-directeuren Harm Boer en Gert Gieskens over een mogelijke overname. Met de mogelijke krachtenbundeling werd continuïteit op lange termijn gerealiseerd aangezien er ook geen rechtsopvolgers binnen het bedrijf aanwezig waren. Daarnaast een strategische keuze omdat De Grauw graag wilde voorkomen dat een concullega van buiten de polder zonder dezelfde (historische) achtergrond Sinke in handen zou krijgen. Sinke zit nu tijdelijk in het Rabobankkantoor aan De Deel, maar verwacht medio 2024 het nieuw te bouwen pand in het centrum van Emmeloord te betrekken. Vanuit beide locaties zal de dienstverlening verder geoptimaliseerd worden.

Historie

De Grauw kan door de samenwerking met Sinke de klant een compleet woonpakket aan diensten bieden. Met name de makelaardij ontbrak daarin nog. Daarnaast speelt voor De Grauw in de keuze voor Sinke mee, dat het bedrijf samen met Heilbron, met haar rechtsvoorganger assurantiekantoor De Lange, samen meer dan 125 jaar geschiedenis in de polder hebben. ‘We zijn hier beide begonnen en kennen het werkgebied als geen ander.

35 mensen mee

De samenwerking betekent dat Heilbron alle kantoren van Sinke in Emmeloord, Dronten, Lelystad, Kampen en Vollenhove erbij krijgt. Alle 35 personeelsleden gaan mee in de overname. Directeur Gert Gieskens heeft zijn taken neergelegd, terwijl Harm Boer nog even doorgaat. Hij staat Jeroen Hofstede, de nieuwe directeur van Sinke Groep Makelaardij, de eerstkomende tijd nog bij.

Consolideren

Heilbron Emmeloord/Lemmer heeft de laatste jaren vier overnames gerealiseerd. De Grauw laat weten dat er op dit gebied geen ontwikkelingen meer zijn. ‘We richten ons nu op consolideren. Met Sinke erbij hebben we een prachtig portfolio dat bestaat uit woning- en bedrijfsmakelaardij, verzekeringen, hypotheken en RegioBank.’

Nieuws

menu