Aangeboden door: litebit.eu

Hoe bereik je financiële onafhankelijkheid?

Foto: pexels.com

Wie droomt er op een regenachtige maandagochtend in de file niet van; Financiële onafhankelijkheid. Je bed uitkomen wanneer je zelf wilt, en je dag indelen naar jouw eigen voorkeuren. Geen baas die je in je nek hijgt en ook geen klanten die aan je hoofd zeuren. Dit klinkt toch werkelijk als een droomscenario? Wat je hiervoor nodig hebt is financiële onafhankelijkheid. Zodra je op dit punt bent, kun jij afscheid nemen van je baas. Maar hoe bereik je dit moment? Wij leggen het je uit in twee overzichtelijke stappen. Die van de inkomsten en van de uitgaven.

De inkomsten

De vaste lasten en je levensonderhoud moeten natuurlijk betaald worden, het liefste gecombineerd met af en toe een extraatje zoals een vakantie. De meeste mensen hebben inkomen door middel van een baan of bedrijf om dit te bekostigen. Maar er zijn ook alternatieve inkomstenbronnen te bedenken om in deze kosten te voorzien. De opties hiervoor zijn vandaag de dag zeer veelzijdig; Van het investeren in crypto zoals btc en shiba inu tot het kopen van een huis voor de verhuur. Allemaal manieren om inkomen te vergaren op een zogenaamde ‘passieve’ manier.

Dit inkomen is in tegenstelling tot de actieve variant, zoals werk, iets wat iedere maand binnenkomt zonder dat je hier echt iets voor hoeft te doen. Natuurlijk loont het wel om de nodige kennis te vergaren en actief de koersen te monitoren, maar of dit echt werk is? Je hoeft er in ieder geval niet op maandagochtend in de file voor aan te sluiten. Bij financiële onafhankelijkheid is het dus belangrijk dat jij inkomstenbronnen genereert die zekerheid bieden dat er maandelijks geld binnenkomt zonder dat je er actief actie voor hoeft te ondernemen.

Uitgaven

Naast dat je bij financiële onafhankelijkheid aan de inkomsten kant schroeft, is het belangrijk om de uitgaven kant kritisch te bekijken. Vaak valt hier het nodige te besparen, denk aan dure abonnementen en overbodige spullen die je standaard koopt. Door ook deze kant te bekijken zorg je ervoor dat je eerder op het punt komt dat de balans in evenwicht is. Hoe lager je uitgaven, hoe eerder je genoeg inkomen via passieve middelen hebt gecreëerd om van rond te komen. En je kunt het al raden; Dan heb je financiële onafhankelijkheid bereikt.

Kortom, het klinkt wellicht als iets wat onbereikbaar is; Financiële onafhankelijkheid. Maar het is voor steeds meer mensen haalbaar, mits je er goed over nadenkt en een plan maakt. Vaak is het niet iets wat je binnen een paar maanden hebt geregeld. Maar met een duidelijk doel en een bijpassende strategie moet je binnen een paar jaar een heel eind komen.

Zeker wanneer je voor investeringen in bijvoorbeeld crypto gaat, kan het zomaar zo zijn dat je de wind mee hebt en je een flinke klapper maakt. Dit soort investeringen brengen natuurlijk ook altijd een risico met zich mee, dus doe het wel altijd met geld wat je daadwerkelijk voor een tijdje kunt missen.

Maar vergeet niet; Alle beetjes helpen, dus ook met een kleine spaarrekening kun je al een eerste stap zetten richting financiële onafhankelijkheid.

Nieuws

menu