Aangeboden door: Dutzfloors

Hongaarse punt vloeren

-

Hongaarse punt vloeren zijn bijzonder. Ze lijken op de welbekende visgraat vloeren, maar zijn toch net een beetje anders. Over het algemeen zie je ze nu nog niet zoveel liggen in de Noordoostpolder, simpelweg omdat mensen de vloer nog niet kennen. Tijd voor verandering dus! Lees hier waarom deze ‘ondergewaardeerde’ vloer absoluut de moeite waard is.

Laten we beginnen bij het begin: over wat voor type vloer hebben we het hier? Hongaarse punt vloeren bestaan uit schuin afgesneden planken die in punten naar elkaar toe lopen. Redmer van Dobbenburgh (Dutzfloors): “Het gecreëerde effect lijkt op de letter ‘V’ die zich herhaalt. Het patron brengt rust in de kamer, misschien nog wel meer dan het visgraatpatroon. Onze klanten kunnen zelf bepalen hoe scherp de punt moet zijn: 45 of 60 graden. Natuurlijk is de keuze wel afhankelijk van de gekozen ruimte. Hierin adviseren wij klanten graag.”

Hongaarse punt vloeren bestaan in verschillende houtsoorten. Toch kiest Dutzfloors uitsluitend voor hoogwaardig Europees eikenhout. Deze houtsoort is oersterk, waardoor de vloer lang meegaat. Zelfs wanneer de kinderen of huisdieren erop spelen, raakt het hout niet zomaar beschadigd.

Ideaal voor maatwerk

Wanneer je een maatwerk houten vloer zoekt, is Europees eikenhout ideaal. In de professionele handen van Dutzfloors neemt het hout precies de uitstraling aan die past bij jouw huis. Trek je in in een nieuwbouwwoning in Harinxmaland? Of woon je in een comfortabel appartement binnen de grachten? Een Hongaarse punt vloer van eikenhout ligt in beide situaties heel mooi. Door diverse bewerkingen past Dutzfloors de toplaag van de vloer volledig naar jouw wensen aan.

Zoek je een lichte vloer voor in een kalm interieur? Een geschuurde vloer geeft een rustige sfeer in huis. Dit komt doordat de oorspronkelijke nerftekening minder goed zichtbaar is. Wil je juist een stoere of afwisselende vloer? Met een bewerking als roken krijgt hetzelfde hout een totaal ander uiterlijk. Elke plank heeft een andere kleurnuance waardoor de vloer in zijn geheel wat meer uit het oog springt.

Hongaarse punt vloeren met vloerverwarming

Europees eikenhout voelt van zichzelf niet koud aan. Hierdoor leent het zich goed voor vloerverwarming. In tegenstelling tot wat mensen soms denken, trekt het hout van Dutzfloors nooit krom en is het redement vloerverwarming en houten vloer uitstekend. Dit heeft te maken met de opbouw van de planken: duoplank vloeren. De onderlaag bestaat uit watervast berkenmultiplex en de bovenlaag is van eiken. Door deze combinatie werkt de vloer niet, ook niet met onderliggende verwarming. Daarnaast wordt al Dutzfloors’ hout gedroogd in Nederland, zodat het went aan het lokale klimaat. Dit is een groot voordeel ten opzichte van geïmporteerd hout uit verre landen.

En wordt het in de zomermaanden juist te warm in huis? Eikenhout is ook geschikt voor vloerkoeling. Dit proces verlaagt de temperatuur in huis gemiddeld met zo’n twee tot drie graden. Kortom: met eikenhout van Dutzfloors zit iedereen in er het hele jaar door comfortabel bij.

Hongaarse punt vloeren bekijken? Kom langs!

Raak je langzaamaan geïnteresseerd in unieke houten vloeren? Dan is het tijd voor het echte werk: bekijk Hongaarse punt vloeren eens van dichtbij. Alleen dan weet je of dit vloertype past bij jouw Friese woning. Gelukkig hoef je voor extra inspiratie niet ver te reizen. Vanaf de Noordoostpolder ben je zo bij de ruime woonboerderij van Dutzfloors. Hier vind je volledig ingerichte stijlkamers met diverse Hongaarse punt vloeren, rechte planken en visgraat vloeren – ideaal voor als je nog niet weet welk vloertype je het mooiste vindt. Het jonge Dutzfloors-team is beantwoordt je vragen en vertelt je graag alles over hun unieke product. Hoe klinkt dat in de oren? De koffie staat klaar!


Nieuws

menu