Hotel Restaurant ‘t Voorhuys in top 10 van wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca

Twan Hakvoort voor het uitgebreide terras van 't Voorhuys op de vernieuwde Deel. Foto: Cees Walinga

Hotel Restaurant ‘t Voorhuys in Emmeloord staat in de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. Dit maakte de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) onlangs bekend.

Voor deze wedstrijd, die door de coronapandemie twee edities heeft overgeslagen, werden dit jaar ruim 100 leerbedrijven genomineerd. Tot en met zondag 6 november konden genomineerde leerbedrijven opdrachten uitvoeren en zo punten scoren om de eerste mijlpaal van de wedstrijd te bereiken: de top 10 van beste leerbedrijven in Nederland . In december wordt bekend of ‘t Voorhuys zich plaatst voor de top 3.

Een nominatie voor deze titel is een blijk van waardering richting het leerbedrijf. Een bijzondere prestatie waar het hele bedrijf zeer trots op mag zijn. Het opleidingsklimaat, de betrokkenheid van het leerbedrijf bij de leerling en de visie op opleiden, zijn punten waar de leerbedrijven tijdens de eerste ronde van de wedstrijd op worden beoordeeld. Een videopitch, het opleidingsplan en een testimonial van een leerling zijn belangrijke onderdelen. Daarnaast konden leerbedrijven extra punten scoren met bonusopdrachten door onder andere hun netwerk op ludieke wijze op te roepen op ze te stemmen. De punten van al deze opdrachten samen bepaalden de plek van het leerbedrijf in de ranking.

Verdere wedstrijdverloop

De leerbedrijven uit de Top 10 worden deze maand bezocht door een commissielid van de wedstrijd. Dit om een goede indruk te krijgen van het leerbedrijf. Daarnaast gaat het commissielid tijdens het bezoek in gesprek met leerlingen en leermeesters over de uitvoering van de opleidingsplannen en de opleidingsvisie.

Op basis van de top 10-ranking en de ervaringen van de commissieleden met de leerbedrijven, bepaalt de wedstrijdcommissie welke drie leerbedrijven een plek in de finale bereiken.

De beste leermeester

De rol van de leermeester wordt dit jaar opnieuw onder de aandacht gebracht: zij maken kans op de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023. De beste leermeester komt in beeld bij het commissiebezoek aan de leerbedrijven die de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bereiken. Dat de beste leermeesters vaak bij één van deze beste leerbedrijven werken, is niet zo gek. Deze leerbedrijven beseffen hoe waardevol de leermeester is en investeren daarom ook in zijn of haar vaardigheden. Opleiden geldt namelijk niet alleen voor leerlingen, ook de leermeester zelf is nooit uitgeleerd. De beste leermeesters nemen de tijd en ruimte om zowel uit zichzelf, als uit hun leerlingen het beste naar boven te halen.

Winnaar 2022/2023

Het winnende leerbedrijf en de winnende leermeester worden tijdens de finale op de Horecava in 2023 bekendgemaakt. Dit leerbedrijf mag niet alleen een jaar lang de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 dragen, maar wint ook de award met bijbehorend muurschildje.

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op www.besteleerbedrijfhoreca.nl

Nieuws

menu