Aangeboden door: breedbandwinkel.nl

Is het tijd om over te stappen op glasvezel?

Foto: shutterstock

Met zo’n 70% van de huishoudens die toegang heeft tot glasvezel internet, doet de gemeente Noordoostpolder landelijk gezien goed mee. Dat maakt het interessant om je huidige internetabonnement eens goed tegen het licht te houden en misschien de overstap te maken naar glasvezel internet. Internet via glasvezel is namelijk de meest moderne, snelste en duurzaamste soort internet.

Bij glasvezel internet wordt het internetsignaal via flinterdunne vezels van glas. De grote voordelen ten opzichte van kabelinternet en ADSL/VDSL zijn de zeer hoge snelheden, de stabiliteit en het feit dat glasvezel internet de minste energie verbruikt en daarmee de meest duurzame keuze is. Bovendien is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid, zodat het ook gemakkelijk wordt om grote bestanden te delen.

Goed vergelijken loont

Het glasvezelnetwerk is een zogenaamd open netwerk. Dat betekent dat er verschillende aanbieders gebruik mogen maken van het netwerk, zodat je het pakket kunt kiezen dat het beste bij je past. De meeste aanbieders bieden zowel abonnementen met los internet aan, als combinatiepakketten met digitale televisie en vaste telefonie.

Omdat je in veel gevallen kunt kiezen uit meerdere aanbieders, is het interessant om het aanbod goed te vergelijken. Een goede vergelijkingssite met een postcodecheck is een uitstekende plek om de providers die glasvezel internet aanbieden op jouw adres, met elkaar te vergelijken.

Je kunt onder andere sorteren op prijs en kwaliteit, en met de filters is het mogelijk om je wensen en eisen aan te geven. Meestal is er ook nog een overstapservice, waardoor het overstappen voor je geregeld wordt en je zelf alleen maar profiteert.

Andere soorten internet vergelijken

Zoals gezegd heeft ongeveer 70% van de huishoudens in de gemeente Noordoostpolder toegang tot glasvezel internet. Maar dat betekent niet dat de overige 30% niet kan profiteren van het vergelijken van internetaanbieders. Op een vergelijkingssite is het ook mogelijk om te ontdekken welke andere soorten internet er op je adres aangeboden worden, en welk pakket het beste bij je situatie past.

Een internetabonnement is vaak iets wat mensen eenmalig kiezen, om vervolgens jaren te blijven hangen. En dat is zonde, want in veel gevallen is er een besparing of beter passend pakket mogelijk.

Nieuws

menu