Karima Benchaïb 25 jaar advocaat bij Ter Haar & Pater Advocaten

Karima Benchaïb. Foto: Anton van Dam

Karima Benchaïb heeft onlangs haar 25-jarig jubileum als advocaat bij Ter Haar & Pater Advocaten in Emmeloord gevierd. De 25 jaar zijn omgevlogen. ‘Het lijkt als de dag van gisteren dat de beëdiging tot advocaat plaatsvond.’

Na haar afstuderen aan de Universiteit Maastricht in 1997 startte Karima Benchaïb als advocaat bij het toenmalige kantoor Lenards en Ter Haar Advocaten, gevestigd aan de Koningin Julianastraat 15 in Emmeloord. Ze was snel ingeburgerd in de Noordoostpolder. Op 8 oktober 1997 werd ze beëdigd bij de arrondissementsrechtbank Zwolle en al een dag later pleitte ze in een eerste jeugdstrafzaak.

Algemene praktijk

In de eerste periode was er vooral aandacht voor de algemene praktijk, maar gaandeweg was er meer aandacht voor de echtscheidingspraktijk en mediation. Sinds 2003 is Karima Benchaïb ook werkzaam als mediator, waarbij ze is aangesloten bij de vereniging voor Familierechtadvocaten en -scheidingsbemiddelaars en geregistreerd is bij de Mfn. Behalve in de dagelijkse praktijk is Karima Benchaïb vanaf het begin in 1997 maatschappelijk actief en betrokken geweest.

In 2006 fuseerde het kantoor met Bosma Advocaten. Dat was van korte duur en per 1 januari 2008 heeft zij het kantoor samen met Jolanda Pater overgenomen. Vanaf dat moment voeren zij gezamenlijk het kantoor Ter Haar& Pater Advocaten, met aandacht voor personen- en familierecht, arbeidsrecht, strafrecht, jeugdrecht, algemene praktijk en asielrecht.

Vaste samenstelling

In een stabiele vaste samenstelling met twee secretaresses staan zij particulieren en het MKB bij, ook op basis van gefinancierde rechtshulp. De kernwoorden zijn kwaliteit, toegankelijk en betrokken. Er is bewust de keuze gemaakt om klein te blijven omdat beide advocaten graag vooral inhoudelijk met hun vak bezig willen zijn en minder met de organisatie van een groter kantoor.

Er is veel veranderd in 25 jaar. De manier van werken, op het gebied van kwaliteitseisen, de herindeling van de rechtbanken en de digitalisering, een toga met een eigen gepersonaliseerde voering. Het vak van advocaat is echter nog even boeiend en uitdagend als in de beginjaren.

Nieuws

menu