Aangeboden door: voetbalshirtskoning

Leeds United-verdediger Pascal Struijk wil uitkomen voor het Nederlands Elftal

iStock Foto: DisobeyArt

Leeds United-verdediger Pascal Struijk is resoluut: hij wil graag uitkomen voor het Nederlands elftal. De 23-jarige-verdediger is door Louis van Gaal opgenomen in de onlangs bekend gemaakte voorselectie voor het WK, maar kan ook nog voor België uitkomen. Struijk werd in België geboren en heeft ook een Belgisch paspoort.

Struijk is één van de nieuwe namen van de 39-koppige voorselectie van het Nederlands Elftal. Tot een debuut kwam het vooralsnog niet voor Struijk. Opvallend is dat de verdediger bij voorbaat al een keuze maakt en niet meer van gedachten zal veranderen. Ook als Van Gaal de verdediger niet meeneemt naar het eindtoernooi in Qatar dan zal hij niet terugvallen op België.

“Ik wil graag voor Oranje voetballen”

„Ik heb mijn keuze duidelijk gemaakt: ik wil graag voor het Nederlands Elftal spelen”, laat Struijk weten aan Viaplay. „Het zou ook niet eerlijk zijn naar de coaches Van Gaal en Martínez, de supporters van Oranje en de supporters van België, als ik ineens zeg: ik ga voor het Nederlands Elftal voetballen en daarna kies ik toch voor België of andersom. Ik wil graag in het Nederlands Elftal shirt voetballen.”

Multi-inzetbare verdediger

Tegelijkertijd vindt de linksvoetige verdediger het moeilijk om zijn kansen in te schatten. De enige manier waarop ik de keuze van iemand kan beïnvloeden, is door mijn manier van spelen”, aldus Struijk. „Ik probeer dan ook zo goed mogelijk te spelen. Voor de rest kan ik niets anders doen dan me voor de volle 100% inzetten. Een van de grootste voordelen van Struijk is dat hij multi-inzetbaar is. „Ik speel nu op linksback, dat is iets nieuw voor mij. Ik ben me nog aan het ontwikkelen op deze plek.”

Ook Indonesië behoorde tot de opties

Struijk werd, als kind van een Indische moeder en Nederlandse vader, geboren in het Belgische Deurne. Op 3-jarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland en groeide hij op in Leidschendam en Den Haag. Omdat de grootouders van Struijk zijn geboren in Indonesië had de verdediger theoretisch gezien ook in het Indonesische voetbaltenue kunnen spelen.

Nieuws

menu