Level One toont met Open Dag op nieuwe park Zwarte Meer inkijkje in huisvesting van arbeidsmigranten

Het nieuwe park voor 300 arbeidsmigranten Zwarte Meer in Ens. Foto Level One

Ens - Level One houdt zaterdag 4 juni van 10:00 tot 16:00 uur een open dag op het 150 huisjes tellende woonpark Zwarte Meer aan de Zwartemeerweg 3 in Ens.

Eind januari kwamen de eerste bewoners op het park wonen en inmiddels zijn de honderdvijftig tweepersoons huisjes allemaal vol, vertelt Gerbrand van der Horst van Level One. Het park Zwarte Meer is het vierde arbeidsmigrantenpark van Level One in Flevoland. De andere zijn bij Marknesse, Luttelgeest en Swifterbant.

Level One wil op de open dag graag aan belangstellenden laten zien dat de bewoners er gerieflijk wonen. ‘Er zijn sportmogelijkheden, de bewoners hebben allemaal een fiets en beschikken over een tv en wifi’, legt Van der Horst uit. De vestiging van arbeidsmigranten is een politiek beladen item in de polder, maar zonder de inzet van arbeidsmigranten kunnen de akkerbouwers en telers niet. ‘Bovendien vaart ook de lokale middenstand er wel bij’, zegt Van der Horst.

Fiets

Level One biedt de arbeidskrachten die van elders komen niet alleen werk, maar ook een waardig onderkomen. Op de Open Dag is een team van Level One aanwezig om tekst en uitleg te geven en worden rondleidingen gegeven. Meerdere bewoners stellen hun huis open voor bezoek, en natuurlijk is er dan ook de gelegenheid om met deze bewoners te praten en eventuele vragen te stellen over hun woonervaringen. Daarnaast zijn er voor de kinderen activiteiten, zoals een springkussen en kinderen kunnen geschminkt worden. Verder is er een hapje en een drankje voor de gasten.

Nieuws

Meest gelezen

menu