Aangeboden door: nn.nl

Om het niet nog moeilijker te maken

Foto: pixabay

In Nederland vindt een serieuze vergrijzing plaats. In de twintigste eeuw is het aantal bejaarden ongeveer veertien keer zo groot geworden. In 1900 waren er zo’n 0,3 miljoen 65-plussers en recent in 2020 waren er ongeveer 3,4 miljoen Nederlanders boven de 65 jaar.

Dit betekent dat een vijfde deel van alle Nederlanders bejaard te noemen is. Misschien zijn uw ouders hier wel onderdeel van, of misschien zelfs uw grootouders. Mensen worden natuurlijk ouder, maar toch sterven er in Nederland iedere week meer dan drieduizend mensen. De kans is reëel dat uw vader, grootmoeder, of oudtante daar tussen zit. Het is in dat geval zeker niet onverstandig om binnenkort een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Wanneer iemand een overlijdensrisicoverzekering voor zichzelf of voor een ander afsluit, wordt er wanneer de desbetreffende persoon overlijdt tijdens de verzekering, een bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Zo’n verzekering gaat vaak gepaard met een uitvaartverzekering, die na het overlijden een deel van de uitvaart vergoedt. Wanneer u voor uzelf een enkele of allebei deze verzekeringen afsluit, zal er dus na het overlijden een last van de schouders van de nabestaanden afgehaald worden.

Waarom is het belangrijk?

Een rouwproces is voor bijna iedereen een zwaar proces. Bij het overlijden van een partner duurt het gemiddeld een jaar voordat de weduwe of weduwnaar zich enigszins beter gaat voelen. Natuurlijk verschilt dit per persoon en kan het bij een ander makkelijk meerdere jaren in beslag nemen. Bij het overlijden van ouders is de duur van het rouwproces sterk verschillen, afhankelijk van de leeftijd van de overledene en de rouwende, maar natuurlijk ook van de band tussen de rouwende en de overledene. Kortom: zo’n proces is al zwaar genoeg en vaak zijn financiële zorgen het laatste dat iemand in een zwaar rouwproces erbij kan hebben. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is dus niet alleen om financiële redenen goed, maar het kan ook het rouwproces iets verlichten.

Nieuws

Meest gelezen