Aangeboden door: hvmedia.nl

Ondernemers uit Noordoostpolder profiteren van sterke online marketing

Foto: shutterstock

Online marketing helpt ondernemers een volgende stap te zetten in hun groei. Het zijn niet alleen de grote bedrijven die inzetten op hun online vindbaarheid. Ook lokale ondernemers, bijvoorbeeld uit de Noordoostpolder, zien hun klantenkring groeien als gevolg van de toepassing van SEO.

SEO is een afkorting van het Engelse search engine optimization en de tegenhanger van SEA. Dat laatste staat voor search engine advertising. Belangrijk verschil tussen beide vormen van online marketing zit in het feit, dat SEO gericht is op het structureel verkrijgen van hogere posities in de zoekresultaten. Daar waar deze posities bij de toepassing van SEA worden gekocht voor een specifieke periode. Veel bedrijven schakelen een zoekmachine optimalisatie bureau in, om hen te laten helpen bij het toepassen van SEO.

Inschakelen van een internetbureau biedt verschillende voordelen

Het is niet voor niets, dat veel organisaties voor de hulp van een professioneel internetbureau kiezen. Dit levert hen verschillende voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat zo’n internetbureau vaak de beschikking heeft over een uitgebreid netwerk van copywriters, linkbuilders en bijvoorbeeld technisch specialisten. Je hebt ze nodig om de verschillende componenten van SEO correct toe te kunnen passen op een website. Vaak wordt SEO als een los begrip gezien. In de praktijk bestaat SEO echter uit het opbouwen van een linkprofiel, het toevoegen van content en het optimaliseren van technische componenten. Vaak maakt men hierbij onderscheid tussen on-page en off-page SEO.

Verklein de kans op fouten bij toepassing SEO

Doordat deze internetbureaus over een groot netwerk van specialisten beschikken is de kans op fouten bij de toepassing van SEO kleiner. Veel ondernemers die hier zelf aan beginnen, maken die fouten logischerwijs wel. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van content, zonder te kijken of de gebruikte zoekwoorden relevant en nuttig zijn. Mogelijk gaat het om zoekwoorden waarop zelden gezocht wordt. Ook bij het uitbreiden van een linkprofiel is de kans op fouten groot. Mogelijk wordt er een website toegevoegd welke nauwelijks waarde heeft. Het kan de posities van je eigen website schaden.

Online marketing helpt omzet ondernemers te groeien

Door te investeren in online marketing zien ondernemers hun omzet groeien. Ze bereiken niet langer alleen hun lokale doelgroep, maar voortaan ook consumenten uit andere delen van Nederland. Overigens richt niet iedere ondernemer zich standaard op heel Nederland, of zelfs gebieden daarbuiten. Voor sommige bedrijven, bijvoorbeeld een timmerman of loodgieter, is juist diens lokale online vindbaarheid essentieel. Een loodgieter heeft weinig aan een klant in Groningen of bijvoorbeeld Limburg, als deze voornamelijk in Flevoland werkzaam is. Ook voor het verbeteren van de lokale vindbaarheid van een organisatie vormt SEO de uitkomst. Schakel een marketing bureau in om je te laten helpen bij de juiste toepassing hiervan.

Nieuws

menu