Phinoy Thoko voor de kookliefhebber

Violeta Anuno van Phinoy Thoko Asian Products en Ron Harzevoort van Keurslager Harzevoort. Bodé Media

Emmeloord – Het was altijd al haar droom om een eigen toko te hebben en die droom kwam op 5 maart 2018 uit: Violeta Anuno opende haar eigen winkel aan de Moerasandijviestraat 26. De eerste toko in Emmeloord was een feit en kookliefhebbers uit het hele land weten die inmiddels te vinden.

Aziatisch, Indisch, Surinaams, Thais, Vietnamees, Afrikaans en Filipijns: Phinoy Toko Asian Products heeft een zeer ruim assortiment en biedt van al deze keukens een keur aan producten. Op een klein winkeloppervlak. ‘Het is soms wel even proppen’, bekent de eigenaresse lachend. Het lukt haar om al die verschillende producten mooi uit te stallen, gerangschikt op land.

Voor in de winkel ligt vers fruit en groente en eieren. Gewone eieren, maar ook eendeneieren bijvoorbeeld. Kruiden, specerijen, sambal, ketjap, rotivellen, citroengras, vlees: je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt er. ‘Mensen willen ook wel graag versbereid eten bij mij kopen, maar daar is deze winkel simpelweg te klein voor’, legt de eigenaresse uit. ‘Klanten kunnen op zaterdag altijd hapjes komen proeven.’

Ze runt haar toko in het oude pand van Bakkerij Schaap.

Anuno verwelkomt in haar toko allerlei culturen en dat maakt het werk erg leuk. ‘Nederlandse mensen komen vaak omdat ze roti of saoto soep willen maken en vragen dan aan mij hoe ze dat het beste kunnen doen. Ik vind het leuk om ze daarbij te helpen.’

Voordat ze de winkel aan de Moerasandijviestraat opende, werkte ze vanuit huis. ‘Ik ben met een webshop begonnen, maar ik kon al mijn spullen niet meer kwijt. Mijn huis stond bomvol’, vertelt ze.

De webshop is er nog steeds en daardoor weten mensen uit heel het land haar te vinden. Niet alleen uit de regio, maar ook verder weg tot aan Limburg aan toe. Verder biedt Phinoy Thoko Asian Products de service moneytrans, waarmee men geld naar het buitenland kan storten. Er kunnen ook pakketjes naar binnen- en buitenland worden gestuurd.

Door de herinrichting van het nabijgelegen winkelgebied Europalaan is de Moerasandijviestraat moeilijker bereikbaar. Het is tot medio juli niet mogelijk om vanuit de Europalaan naar de Moerasandijviestraat te gaan. Wie een klein stukje omrijdt, bereikt de winkel dan toch en waant zich voor even in heel andere sferen.

pinoythoko.nl/onze-winkel

Donna Oevering

Nieuws

menu